Ha családban tüsszentetek, akkor szoktátok mondani, hogy "egészségedre", illetve meg szoktátok köszönni, ha mondják nektek?
Figyelt kérdés
Nekem van egy olyan rokonom, aki, ha bárki is tüsszent, nem mond semmit. Ha ő tüsszent, mi mondjuk neki, hogy "egészségedre", de nem köszöni meg. Mi olyan családban nevelkedtünk, ahol ez tiszteletlenségnek számít. Nálatok hogy van?2013. márc. 10. 10:08
11/15 anonim válasza:
Mi mondjuk, és meg is köszönjük.
De szerintem megköszönni mindenképpen illik.
13/15 anonim válasza:
Vannak bizonyos helyzetek amikor illetlen. Például egy egyetemi előadáson ha valaki tüsszög elég nagy illetlenség odakiabálni hogy egészségedre és visszakiabálni hogy köszönöm. Viszont kisebb társaságban, családon belül azért szerintem illik mondani hogy egészségedre és illik megköszönni is.
14/15 anonim válasza:
Mi szoktuk mondani. Az, hogy valaki nem mondja, szerintem nem sértő, megköszönni azonban illik.
15/15 anonim válasza:
Nálunk szokás, de nem követelmény, nem mindenki tartja be, laza a szabály. Viszont este, lefekvés után, elköszönünk egymástól, és kivánunk szép álmot. Amikor Budapesten jártam, a sogoromtól is elköszöntem, este, erre Ö megkérdezte, megyek valahova? Azt válaszoltam, azért köszöntem el, mert reggel nem biztos, hogy egyszerre ébredünk, söt,az sem biztos, hogy felébredünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!