Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ti kaptatok pénzt, házat,...

Ti kaptatok pénzt, házat, vagyont a szüleidtől, amikor férhez mentél és eljöttél otthonról?

Figyelt kérdés
2013. márc. 5. 15:41
1 2
 11/19 anonim válasza:
43%

22éves voltam mikor férjhez mentem, a férjem 23.

1/2 évig laktunk a szüleimnél, majd albérlet.1 év után saját panellakás ( kevés baráti segítséggel!)8 év után családi ház. Ami mögötte van rengeteg munka, munka, munka,

kitartás,lemondás, szeretet. A szülőktől semmiféle anyagi támogatást nem kaptunk ill. kapunk.Most vagyok 42, férjem 43.Én egészségügyben a férjem építőiparban dolgozik.

Szerintem aki lakást, kocsit kap szüleitől, az nem tud eléggé hálás lenni érte. Nem élte át, és nem tudja mi van mögötte.

2013. márc. 7. 12:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Engedd már meg nekem, hogy tudjam mennyire vagyok hálás, utolsó. Egyébként én szülőként ugyanúgy kívánom segíteni a gyerekemet, mint az anyám engem, mert mégis kinek adnám amim van, ha nem neki. Nálunk legalábbis ez a felfogás.
2013. márc. 7. 13:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én teljesen árva voltam és a férjem azért nem kapott semmit sem, mert a részemről sem volt segítség!Soha egyetlen fillért nem kaptunk,de egyáltalán nem bánom. Nem kell emiatt hálálkodnom.Az egészben csak az a furcsa,hogy apósom úgy gondolná a fia fizetése őt is megilletné,amit nem engedek meg neki! Megvan mindenünk a kétkezi munkánkkal mindent elértünk.A lányom aki nemrég férjhez ment azt támogattam valamint a fiamat is támogatom és ha lehet akkor szeretném őket sokáig segíteni!!!!
2013. márc. 8. 07:42
 14/19 anonim ***** válasza:
Semmit nem kaptam amióta dolgozom, sőt még én fizettem amíg otthon éltem munka mellett. Nem neheztelek érte, édesanyám a bátyámékat támogatja nekik nagyobb szükségük is van rá. Szerencsére a párom szüleitől megkapunk mindent, sőt már én érzem magam kellemetlenül sokszor :)
2013. márc. 11. 09:36
 15/19 anonim válasza:

Én magam güriztem ki a lakásomra valót. És ha tudok én segítek apáméknak.

Mindig csórók voltunk, mások által kapott ruhákban jártam, és 1-2x majdnem az utcán kötöttünk ki. Én megfogadtam addig harcolok gürizek, amíg egy saját kecót nem tudok venni. Szerencsére összejött, és így édesapám öreg korára biztonságban élhet, ha Ő nem tudta megteremteni ezt. Ez van.

2013. márc. 11. 18:38
 16/19 anonim válasza:

Hát állítólag Magyarországon nagyon szar a helyzet, alig van pénz a megélhetésre. Ehhez képest egy csomó kommentben azt olvasom, hogy lakást-autót-bútort szülők vettek...

Most melyik állítás igaz?

Az én szüleim sose voltak nagyon szegények, sose szűkölködtünk, még nyaralásra is tellett egy évben egyszer, míg felnőttem, de honnan vettek volna lakást nekem? Esetleg autót??? Persze, támogattak, de inkább érzelmi és fizikai segítség formájában (pl. ott lakhattunk az esküvő után, míg sikerült összerakni a hiányzó pénzt a saját lakáshoz). Egyszobás panelt vettünk (fele hitel) elsőre, többször költöztünk, s mostanra egy 2,5 szobás társasházi lakásunk van (ennek is a fele a banké). Mindenért ketten dolgoztunk meg a férjemmel, szerencsére most sem kell óriási lemondások árán nevelni a gyerekeket. De kertes házról még mindig csak álmodunk, ahol majd bármikor ki lehet engedni játszani a kutyával-cicával a gyerekeket...

2013. márc. 14. 06:48
 17/19 anonim ***** válasza:
Azért 15 válaszból én nem szűrném azt le, hogy nem szar a helyzet ebben az országban. Ráadásul a szüleink korosztálya nem is mostanában szerezte meg azt a pénzt, amiből most minket támogatnak, ezt ne felejtsd el.
2013. márc. 14. 08:21
 18/19 A kérdező kommentje:
Szerintem akit nem támogattak a szülei lakással autóval stb, az pont nem ül a gép előtt és nem gyakorikerdésezik:(
2013. márc. 14. 08:42
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi semmit, minden oldalról csak adóssága szülők részéről. Irigylem azt aki mindent megkapott, viszont egyrészt büszke is vagyok magamra, hogy mindent a két kezemmel szereztem.
2013. márc. 18. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!