Miért kell nekem napi 12 óra meló után átadnom a helyem a tömegközlekedésen egy olyan öregcsajnak, aki körömcipőben szalad, és vastagon ki van festve, és rajzolt szemöldöke van?
Figyelt kérdés
2009. szept. 11. 07:41
2/17 anonim válasza:
Gondolom olyan helyzet volt, hogy illedelmességből adtad át a helyed, vagy pedig ő szólt meg, hogy ugyan átadhatnád.Úgy cselekedj, ahogy valóban szeretnél. Nem azért kell átadi a helyet, mert az a néni vagy bácsi öreg és tisztelni kell az öregeket és át kell adni a helyet, hanem azért, mert abban a pillanatban segíteni akarsz neki. Ha meg egy olyan ember van, akinél nem akarsz "áldozattá válni", akkor ne add át. Mondjon amit akar, az az ő baja.Ne az illemkönyv szerint cselekedj, hanem a belső igényed szerint.
3/17 anonim válasza:
Nem kell átadnod, bár nem azért, mert körömcipőben van és ki van festve.
4/17 anonim válasza:
Sajnos a mai öregek nagy része (tisztelet a kivételnek) elfelejti, hogy a tiszteletet ki kellene érdemelni, és nem kikövetelni.
5/17 anonim válasza:
Nem vagy köteles átadni, én se mindig szoktam. De csak olyankor nem szoktam, ha direkt zsémbes, vagy láthatóan semmi baja csak szeret nyögni hogy fáradt, bezzeg a buszért képes sprintelni.. stb. Olyanoknak adom át a helyemet akin tényleg látszik, hogy a miatyánk tartja még állva és egy óvatlan kanyarnál eldőlne.. De ez általában látszik messziről, hogy ki szimulál és ki beteg ténylegesen.
6/17 anonim válasza:
Ebből már nekem is elegem van, hogy rendesen kikövetelik a helyet, hát bocsánat de nem azért fizetek több ezret havonta, hogy ne tudjak leülni (tudom, hogy a bérlet nem biztosítja a helyet de azért szeretnék kényelmesen utazni már ha ennyi pénzt kifizetek)! Persze ha olyan néni van ott akin tényleg látszik, hogy idős már nagyon és beteg természetesen átadom, de aki jobban kivan kenve mint én farsangon voltam 10évesen, amivel nincs semmi bajom addig amíg nem szól, hogy adjam át a helyet....Ha arra volt ideje, hogy kipingálja magát akkor tud állni 3 buszmegállót! De terhes nőknek, kisgyerekeknek és TÉNYLEG öreg cuki néniknek/bácsiknak átadom! Volt már olyan, hogy 2 idős nő fel volt háborodva, hogy milyenek a "mai fiatalok", hogy nem adják át a helyet na én erre mosolyogtam egyet és ültem tovább :D
7/17 anonim válasza:
nekem is elegem van a "kikövetelem a helyet, mert öreg vagyok és nekem jár" típusú emberkékből...
van hogy pont az öreg rakja le maga mellé az ülésre a csomagját, motyóját, mellette állnak és nem venné észre magát...
8/17 anonim válasza:
Érdekes, én sose találkoztam olyan öreggel, aki követelte volna.
10/17 anonim válasza:
Én nem szoktam átadni... lehet,hogy bunkó vagyok, nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!