Mi a véleményetek a "További szép napot" című borzalmasan elterjedt ömlengésről?
Én bizony kimondottan utálom, ha bárki ezt mondja nekem. Legszívesebben a nyakát tekerném ki annak, aki ezt kitalálta. Először is ott van a jól bevált, évszázadok óta használt "Jó napot kívánok", vagy búcsúzáskor a "Viszontlátásra". Másodszor gondoljatok bele: egy szép nap nem biztos, hogy jó is, és fordítva: egy csúnya napon is érheti jó élmény az embert. Itt van pl. a mai vasárnap. Nekem dolgoznom kell, mivel fenn kell tartanom a családom. Tehát felkeltem korán reggel, otthagytam a kényelmes ágyamat, a gyermekeimet, családomat és csak holnap délután találkozom velük. Beküzdöttem magam a hóesésben a munkahelyemre (kórház). Itt reggel óta foglalkozom a 6 napja szorulásos "beteggel", a "3 napja elestem, most fáj" beteggel, a ki tudja hányadik ordítva síró-sok napja köhögő csecsemővel és még sorolhatnám, mert mindenki úgy gondolja, hogy erre jó a vasárnap és hogy ez neki jár... És ilyen előzményekkel a sok napja köhögős csecsemő anyukája búcsúzóul bájosan mosolyogva mondja, hogy: További szép napot! Hát picit felment a pumpa, persze nem szóltam egy szót sem. Ezek az emberek végig sem gondolják, hogy ők maguk az akadályai a szép napnak. Sarkítsuk egy kicsit a dolgot: milyen az, ha valakinek elhunyt egy szerette és ezek után valaki további szép napot kíván...
Szóval köszönöm, de nekem elég a Jó napot kívánok és a Viszontlátásra.
legundorítóbb ezekben a válaszolókban az, hogy jó magyar utálkozó szokás szerint gúnyosan pont azt a köszönést emlegetik neki csupa nagybetűvel, amit nem szeret.
Így kiélhetik szadista hajlamukat. Gratulálok nekik, az emberiség szégyenei mind, egy csepp empátia nem szorult beléjük, hogy megértsék, mi a másik ember baja. Szerintem ők egy haldoklóba is belerúgnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!