Minami Miért nem sírok? Egy éven belül vesztettem el
szüleimet, Édesapámat a múlt héten. Nem tudok sírni.
Sosem voltam sírós. Félek, hogy ez valahol visszaüt
majd.
Figyelt kérdés
Sosem voltam sírós. Félek, hogy ez valahol visszaüt majd. Nincs bennem feszültség, mindenre föl voltam készülve, egyik veszteség sem ért váratlanul, mindkettő hosszú betegség után következett be. Féltem magam. Semmi sem múlik bűntetlen. Másképp dolgozom föl talán? Nyugodt vagyok, mert tiszta a lelkiismeretem, nagy gonddal, odafigyeléssel ápoltam őket. Most a kutyám pusztult el depressziós lett apukám halála után egy héttel. Velem mi lesz? Nem alszom, semmiféle altató nem használ, éjjel, hajnalban, agyalok, gondolkodom, rakosgatom a történeteket, hibát, mulasztást nem találok. Miért nem tudok sírni? Holott iszonyú dolgokon mentem keresztül, de békében vagyok, békével engedtem el szeretteim.
Aki felkészül az elvesztésre, és tudja, hogy nekik már jobb, mert nem szenvednek, természetesnek tartom, hogy nem zokogsz naponta. De ha úgy gondolod, elmehetsz egy pszichológushoz, az biztosan elő tudja csalogatni a sírást belőled. Ha valakibe bent reked a sírás, olyan érzése van, hogy fojtogatja. Lelkileg erős emberek nem szoktak zokogni ilyen elvesztés után. Megbékélnek az elkerülhetetlennel
2013. febr. 10. 07:24
2/7 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok,egyszerűen másképp dolgozod fel, és erősebb vagy lelkileg mint a többi ember.Tudat alatt már számítottál rá és felkészültél, hogy bármikor bekövetkezhet a tragédia.
2013. febr. 10. 07:49
3/7 anonim válasza:
Fogadd részvétem!
És az édesanyád? Testvérek, rokonok vannak, vagy teljesen egyedül maradtál?
Te milyen idős vagy?
2013. febr. 10. 08:44
4/7 anonim válasza:
Részvétem!
A kérdésedre pedig, az hogy te nem sírsz a későbbiekben nem fog visszaütni. Persze megkönnyíti az ember lelkét a sírás, de idővel anélkül is kikopnak a nem odavaló szörnyűségek, s átveszik a helyüket a szép emlékek. Az alvászavarra is megoldás az idő. Előbb utób a szervezet igényelni fogja és kikapcsol. Akkor altató nélkül is elalszol, s utánna az is rendszeressé válik. Addig kösd le, foglald el magad valamivel. Az alváshos pedig jó segítség egy kis fizikai terhelés. Ez mondjuk a lelki bajra is jótékony hatással van!
2013. febr. 10. 09:27
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, mind hasznos, de nincs bennem feszültség, nem fojtogat a sírás... csak attól félek, hogy mivel nem tudok sírni - ami köztudottan feszültségoldó -, félek, hogy másképp tör ki a fájdalom, s féltem magam.
Azt tudom, hogy 4%-kal nő a szívinfarktus száma pl. a ki nem kezelt ilyen jellegű problémák miatt.
2013. febr. 11. 07:19
6/7 anonim válasza:
Ne félj se infarktustól se mástól. No látod a hosszú beteg szülőkkel töltött idő inkább fóbiára való hajlamot ültetett el benned. Ha érdekel hogy tudsz ettől megszabadulni írj privit segítek
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!