Nekem kell üdvözölni az új szomszédokat, vagy nekik kell átjönniük bemutatkozni? Mármint illem szerint.
Az előző kérdésről jutott eszembe.
Amerikai filmekben látni időnként, hogy az új szomszédok körbejárják a korábban ottlakók, egy-egy üveg borral, tálca sütivel stb. Amikor én költöztem életem első önálló lakásába, akkor anyukám a lelkemre kötötte, hogy menjek át bemutatkozni a szomszédokhoz. Most akkor melyik?
írni meg már nem tudok...
...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...
Szerintem azért Európában az új lakók mutatkoznak be a régieknek. Végül is, ha belépsz egy közösségbe, akkor is te mutatkozol be először és utána ismered meg a többieket. Vagyis az új megy a régihez.
Mellesleg tavaly mindkét új szomszédunk átjött bemutatkozni...
Ennek nincs nagy hagyománya hazánkban.De az a jellemző, hogy te mész.
Bár én az első-és eddigi egyetlen- lakásomba való beköltözés után senkinek sem mutatkoztam be.Mindenki tudta hogy uj lakó jön , aztán szépen lassan ismerősök lettek az utcán az arcok.És ugy érzem senki sem restellte hogy nem mentem senkihez. Szóval rajtad áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!