Ha iskolában nem alakul ki akkor reménytelen?
A barátságra gondolok.
De nem a 2 évig de imádlak aztán le se tojja a másikat hanem az igazi barátságra, ami "örökre" szól.
Szerintetek ha az ember nem talál magának ilyen barátot gimi/egyetem alatt akkor mennyi az esélye, hogy egyszer lesz ?
Hiányoznak a közös hétvégék , vagy a kerti partik, főleg ha az embernek már párja van, mert ugye akkor a másiknak is kellene párjának lenni és 4-esben eltölteni az időt.
Szerintetek miért van egyre kevesebb ilyen barátság?
Miért az irigység vagy az ellenszenves gondolatok az elsők ha 2 barát közül az egyikkel történik valami jó?
Van még olyan aki így érzi?
23/L
Nekem anno mamám azt tanácsolta, hogy legyenek barátaim de a legféltettebb titkaim tartsam meg magamnak, mert a legnagyobb bajban lesznek az ellelnségeim.
A legjobb testi lelki barátnőm általános első 1-3 évében volt aztán másik suliba mentem ő meg elköltözött az ország túl felére, de még 8.ikban is leveztünk és küldtük az ajándékokat egymásnak szüli-névnapra.
Aztán elkeveredett a posta címe és mikor bejött az iwiw-es korszak újra megkerestem de már nem írt nem írtunk egymásnak.
Azóta sem volt olyan jó barátnőm. A többi barátnőmnek ismerem a gyengéit és tudok velük bánni, olyan eget rengető nagy titkokat nem bízok rájuk és tudom kinek mit mondhatok el. Mindenesetre nem számítok rá, ha nagy szükség lenne rájuk ott állnának mellettem.
23/L
Fiúként szólok hozzá, talán nem probléma. :-)
Én épp az utóbbi időben gondolkodtam el ezen a témán. Amikor általános iskolába jártam, azt vártam, hogy milyen jó lesz a középsuliban, sok haverom lesz majd, együtt bulizunk, csajozunk, lesznek közös élményeink…
Már az 5. középsulis évemet taposom, de még mindig csak haveri szinten vagyok az osztálytársakkal, évfolyamtársakkal. Haverból van néhány, de az mégsem ugyanaz, mint a barátság.
Kicsit ijesztően hatott, de az villant be, hogy ha az egyetemen (szeptembertől) nem sikerül majd igazi barátokat szereznem, akkor végleg magamra maradok. Ezt persze nem szeretném, de úgy veszem észre, hogy az érdek elég nagy úr. És hiába is érdeklődöm mások iránt, akikkel esetleg barátságot szeretnék, nem csak haverságot, ha ők nem érdeklődnek viszont.
Persze összességében jól érzem magam, a haverokkal is lehet hülyéskedni, elvagyok velük, de igazi barátom nincs.
Nagyon köszönöm a válaszokat! Szinte leírtátok egyben amit én nem akartam kisregényben leírni!
Értve ezt a 2. hozzászólóra teljesen, na meg a a munkahelyes barátságokra is....Néha tényleg azt veszem észre, hogy a női barátságok addig szólnak míg az egyiknek nem lesz párja , utána...eszébe se jut hogy néha! 3-masban beszélgetnénk, vagy hogy egyáltalán megismerd a másik párját, mert akkor jön majd a féltékenység.
Vagy a másik ha nekem van párom akkor már nem akarnak találkozgatni, mert biztos csak teher, meg nekik az olyan kényelmetlen stb....
Nekem is volt "legjobb" barátom fiú, csak az a baj, hogy egyoldalú volt, mert ha én nem kerestem ő nem keresett csak ha húú gyorsan valami történt vele, meg kell beszélni, de rólam szerintem az 5 év alatt nem nagyon tudott semmit...szóval. Na meg persze sokan nem értik, hogy 23 évesen miért kötöm le magam valakivel mikor élni kéne....csak az a baj, hogy nekik az élés, az nekem nem élés ...na, értitek :)
Mindenkinek ment a zöld kéz!
Anyukámnak a legtöbb olyan barátnője, akivel tartja a kapcsolatot rendesen, olyan, akit jóval a gimis, egyetemi évei után ismert meg. Kolléga, apukám barátjának a felesége, olyan család, akivel akkor ismerkedett meg, amikor apukámmal külföldön voltak (apukám ott dolgozott), volt szomszéd, apukám másik barátjának feleségének barátnője...
Én a magam részéről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert a gimis éveimben szedtem össze a legjobb barátnőmet, bár nem egy gimibe jártunk, hanem apukám egyik barátjának a lánya. Olyan igazi nagybetűs barátnőm több nincs, csak pár haver rajta kívül. Én is remélem, hogy később több egyéb barátra is szert teszek majd. De anyukám példájából látom, hogy nem lehetetlen picit idősebben sem, ez éltet :D.
14. vagyok.
Ja, egyébként 23 éves én is, és van párom. De én pl. tudom, hogy milyen kincs egy igazi barát, mert pl. 10-14/15 éves korom között nem nagyon voltak, így megtanultam becsülni. És úgy is álltam neki a kapcsolatomnak is (az is 8 hónappal ezelőtt köszöntött be először az életembe :P), hogy bármi történjen is, de azt az egy szem igazi barátomat nem fogom elhanyagolni miatta. Ugyanolyan gyakorisággal találkozom így a barátnőmmel, mint előtte (kicsit ritkán, igaz, de baromira összeegyeztethetetlen az időrendünk is amúgy is :D), és nem úgy vagyok vele, hogy jaj, ezentúl mindent már csak a barátommal csinálhatok. De ő sem akar kisajátítani, szerencsére.
Ez nálunk is így lenne, már ha lenne kit nem elhanyagolni.
Én a párommal 6 éve vagyok együtt, szóval akit eddig megismertem, az úgy volt vele, hogy biztos a párommal lennék inkább( nem is értem...)és egy idő után nem kerestek.
Szóval...hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!