Szerintetek ciki ha a buszon hallgatom a zenét a fülhallgatón és az a zene amit hallgatok kihallatszik?
Cikinek nem ciki, de ahogy a többiek is írták, zavaró lehet. Arról nem is beszélve, hogy a füled is bánhatja majd pár év múlva ezt, a hallókészülék pedig cikibb fiatalon.
Ha hozzá vagy szokva ehhez a hangerőhöz, vagy válts fülest (nem tudom milyened van, de lehet, hogy találsz jobban hangszigetelőt) vagy próbálj átszokni halkabbra. Én minden 2. nap vettem vissza egy egységet a lejátszóm hangerejéből, így szinte észrevétlenül jutottam vissza egy olyan szintre, amit mások már nem hallanak. Plusz ha utcán megyek, lejjebb veszem kicsit a hangerőt, mert az nem olyan zajos, mint a busz és buszon így teljesen jónak hangzik az éppen-nem-kihallatszó hangerő, amire felhangosítom miután felszálltam.
Egyébként a BKV buszon emiatt megbüntethetnek 8000 forintra (nem helyszínen fizetve 16000 forintra). Piktogramokkal ott van, hogy tilos, és az utazási feltételek között is:
"Mellőzni kell a járműveken [...] és az utasforgalmi területein rádió vagy egyéb hasonló készülék olyan hangerőn történő hallgatását, amely a többi utast zavarja."
A büntetés pedig nem azért jár mert nincs jegyed, hanem mert nem tartod be az utazási feltételeket.
Ha nem BKV-val utazol, valószínű máshol is vannak ilyen rendelkezések. Ciki, nem ciki, tilos.
Szerintem egyébként nem ciki, inkább bunkóság. Én mindig meghallgatom kívülről is (lefogom az ujjammal hangszórókat), hogy mennyire hangos. És engem nagyon idegesít, ha más zenéjét kell hallgatnom, akár szeretem a zenét, akár nem. Ha nagyon idegesítő, szólni is szoktam.
Jóféle fülest kell venni és akkor nem hallatszik ki.
Lehet zavar másokat egy kicsit , de engem is zavar hogyha mellém leül egy iszonyat büdös ember , valaki elkezd gusztustalankodni ,vagy mögöttem a két nyugdíjas kibeszéli a szomszédokat hogy a Betti a Tibi ágyába vót , meg a Sanyi eljár nőzni mikor ott a felesége meg micsoda fehérmájú asszon a Mariska , nem ölég neki 1 bögyörő.
Engem pedig ilyen dolgok zavarnak.
Viszont én nem mondhatom hogy legyen szíves menjen el fürdeni meg ruhákat kimosatni mert rohadt büdös.
Ha kihallatszik hát kihallatszik.
Nem ciki és csak annyira bunkóság mint amiket fent leírtam.
Engem rettenetesen zavar. Én is sokszor hallgatok zenét fülhallgatóval, de ha olyan hangerőn hallgatom, hogy az már sok is, még akkor sem hallatszik akkor, ha kiveszem a fülemből. Egyszerűen nem értem, hogy hogy lehet ilyen hangosan hallgatni, nem megy szét a füle az illetőnek? Vagy ekkora szar a fülhallgató, hogy a hang felét kifelé nyomja? Elképzelni sem tudom, hogy hogy működik ez.
Most nem arra gondolok, ha valamennyire kicsit hallom, hanem arra, amiket mostanában hallok a buszon, szinte olyan, mintha telefonról hallgatná hangszóróval.
Borzalmas.
22F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!