Ha beszelek valakivel, akkor a szemebe kell, hogy nezzek?
Figyelt kérdés
18 eves fiu vagyok, es eleg szegyenlos. pl. ha a tanar beszel hozzam, akkor kinezek egy pontot, de nem nezek a szembe, vagy a haveroknal2013. jan. 7. 20:34
11/11 anonim válasza:
Kultúrafüggő. Van, ahol csak az ellenséged szemébe nézel hosszan, máshol a mentor számára az érdeklődés kifejezése ez a tanulótól, de van, ahol kifejezett tiszteletlenséget jelent. Nálunk pont a szemkontaktus kerülése számít annak, ez a berögzült mondás legalábbis. Én azt mondom nem kell, hogy folyamat a szemébe nézz, én sem teszem, de még az átlagosnál is kevesebb ideig teszem ezt. Alapvetően közös megegyezés dolga kell, hogy legyen. Ne a konvencióknak, elvárásoknak élj, hanem találd meg a kiegyensúlyozott társalgás kritériumait a partnereiddel. Egymásnak kell, hogy megfeleljetek, egymásnak kell, hogy kellemes társaságot nyújtsatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!