Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi baj van a késő fekvés/későn...

Mi baj van a késő fekvés/későn keléssel?

Figyelt kérdés

Nekem sokkal ideálisabb,ha 2-3ig fent vagyok,és 10-11 fele kelek.Miért olyan nagy baj ez?Mivel a suliban általában később vannak óráim,ebből a szempontból is jó.

1-2 barátnőm,de főleg 1 állandóan ezzel cikiz.Mindig azzal jön,hogy átalszom az életem,meg mindennap megkérdezni hánykor keltem,és akárhova megyünk azon szórakozik,hogy úgyis elalszom.Dedósnak tűnik a problémám,de komolyan mikor napi szinten ez megy már baromi idegesítő.Főleg,hogy amúgy én sem alszom többet,mint ő,csak máskor.

A lényeg,hogyan állítsam le?Hogyan értessem meg vele???

2012. dec. 30. 14:41
1 2
 11/20 Pietrosol ***** válasza:
55%

Szia!

Ki lehetne indulni egy olyan világból(eredeti),amikor még nem volt mesterséges fényforrás és az emberek a bioritmusukat a természetes megvilágítottsághoz,illetve annak hiányához "igazították"!Valójában a szemed is a természetes fényforráshoz a Naphoz alkalmazkodott!

Bármilyen furcsa,de tényleg az lenne a normális,ha vakuláskor szépen elcsitulnánk és hajnalban kelnénk!

2012. dec. 30. 17:25
 12/20 anonim ***** válasza:
54%

Az éjfél előtt alvással töltött órák értékesebbek, ilyenkor pihentetőbben alszik az ember. Ezért ha korán fekszel le és korán is kelsz, több időt töltesz "hasznos" alvással.

A napi 8 óra, amennyit alszol, tökéletesen normális, de az, amikor alszol, tényleg nem a legszerencsésebb időpont.

2012. dec. 30. 17:58
 13/20 anonim ***** válasza:
92%
Én már 36 éves vagyok, de a mai napig így élek. A munkaidőm kötetlen (itthonról dolgozom) este sokkal aktívabb vagyok szellemileg, inspiráció is kell a munkámhoz és rendszerint a kora esti órákban kezdek el "élni" hajnalig fent vagyok, majd délután kelek fel. Én még semmi hátrányát nem tapasztaltam ennek az életformának.
2012. dec. 30. 18:15
 14/20 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ez teljesen magánügy. Este 10-kor alszom, hajnal 4 órakor frissen üdén a világot megtudnám hódítani.

Nyáron jó, kertből nézem a napfelkeltét, meg a fű növését, de télen, a sötétben..

Nyaraláskor, utazáskor nem jó, mert este élednek, én zokni vagyok. Hajnalba meg nem csöröghetek mindenütt, mikor más pihenne, én meg kínok között várom, csak a reggel jönne már.

2012. dec. 30. 18:59
 15/20 anonim ***** válasza:
Esti tagozaton tanulok, a szorgalmi időszakban 21-ig voltak óráim, és éjfél körül kerültem ágyba. Mivel a legkorábbi órám 15.45-kor kezdődött, ezért sokáig aludtam. A végén még 10 órakor is nehezen keltem fel. Mostanában igyekszem visszaállni a normális időre.
2012. dec. 30. 21:22
 16/20 anonim ***** válasza:
65%

Olvastasd ezt el vele hátha rájön milyen nevetséges:

[link]

2012. dec. 30. 21:28
 17/20 anonim ***** válasza:
Kérdező egyetértek veled, nálam is pont ugyanez a probléma, én sem értem miért cikiznek.
2012. dec. 30. 21:36
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyszer, amikor előveszi a témát, mondd meg neki, hogy most jöjjön veled, szeretnéd ezt megbeszélni vele egy tea vagy sör mellett - ezt csak azért, hogy legyen időtök kicsit megnyugodni, ne az indulat beszéljen.

Mondd meg neki higgadtan, hogy te így érzed jól magad, a lehetőséged és a jogod megvan rá, és nagyon szépen megkéred, hogy ezzel ne viccelődjön, mert rosszul esik neked - és ezen van a hangsúly.

Nem számítanak az érvek, az embernek joga van a saját habitusa (akár dilije) szerint élni, amíg ezzel nem sérti mások jogait. És nincs joga kifogásolni, kigúnyolni mások életvitelét, heppjeit, amíg az nem sérti a saját jogait. Természetesen lehet erről beszélni; sőt bizalmas viszonyban akár viccelni is, ha azt a másik fél is humorosnak tartja. De itt nem ez a helyzet, és ha ezt nem fogadja el, akkor ne tarts igényt a barátságára, és ezt mondd el neki.

2013. jan. 2. 01:52
 19/20 anonim ***** válasza:

Köszi 16.!

Ez igazán tetszett..:)

14. voltam.

2013. jan. 2. 07:15
 20/20 anonim ***** válasza:

Én hajnali 4-5kor fekszem:d

Most megyek majd aludni:)

És általában 12-13 körül kelek.

Nekem így a legjobb,nem szeretem a délelőttöt.

az alvásra való.

Ha kötetlen a munkád,akkor úgy élsz ahogy akarsz.

2014. júl. 29. 04:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!