Mi baj van a késő fekvés/későn keléssel?
Nekem sokkal ideálisabb,ha 2-3ig fent vagyok,és 10-11 fele kelek.Miért olyan nagy baj ez?Mivel a suliban általában később vannak óráim,ebből a szempontból is jó.
1-2 barátnőm,de főleg 1 állandóan ezzel cikiz.Mindig azzal jön,hogy átalszom az életem,meg mindennap megkérdezni hánykor keltem,és akárhova megyünk azon szórakozik,hogy úgyis elalszom.Dedósnak tűnik a problémám,de komolyan mikor napi szinten ez megy már baromi idegesítő.Főleg,hogy amúgy én sem alszom többet,mint ő,csak máskor.
A lényeg,hogyan állítsam le?Hogyan értessem meg vele???
Szia!
Ki lehetne indulni egy olyan világból(eredeti),amikor még nem volt mesterséges fényforrás és az emberek a bioritmusukat a természetes megvilágítottsághoz,illetve annak hiányához "igazították"!Valójában a szemed is a természetes fényforráshoz a Naphoz alkalmazkodott!
Bármilyen furcsa,de tényleg az lenne a normális,ha vakuláskor szépen elcsitulnánk és hajnalban kelnénk!
Az éjfél előtt alvással töltött órák értékesebbek, ilyenkor pihentetőbben alszik az ember. Ezért ha korán fekszel le és korán is kelsz, több időt töltesz "hasznos" alvással.
A napi 8 óra, amennyit alszol, tökéletesen normális, de az, amikor alszol, tényleg nem a legszerencsésebb időpont.
Szerintem ez teljesen magánügy. Este 10-kor alszom, hajnal 4 órakor frissen üdén a világot megtudnám hódítani.
Nyáron jó, kertből nézem a napfelkeltét, meg a fű növését, de télen, a sötétben..
Nyaraláskor, utazáskor nem jó, mert este élednek, én zokni vagyok. Hajnalba meg nem csöröghetek mindenütt, mikor más pihenne, én meg kínok között várom, csak a reggel jönne már.
Olvastasd ezt el vele hátha rájön milyen nevetséges:
Egyszer, amikor előveszi a témát, mondd meg neki, hogy most jöjjön veled, szeretnéd ezt megbeszélni vele egy tea vagy sör mellett - ezt csak azért, hogy legyen időtök kicsit megnyugodni, ne az indulat beszéljen.
Mondd meg neki higgadtan, hogy te így érzed jól magad, a lehetőséged és a jogod megvan rá, és nagyon szépen megkéred, hogy ezzel ne viccelődjön, mert rosszul esik neked - és ezen van a hangsúly.
Nem számítanak az érvek, az embernek joga van a saját habitusa (akár dilije) szerint élni, amíg ezzel nem sérti mások jogait. És nincs joga kifogásolni, kigúnyolni mások életvitelét, heppjeit, amíg az nem sérti a saját jogait. Természetesen lehet erről beszélni; sőt bizalmas viszonyban akár viccelni is, ha azt a másik fél is humorosnak tartja. De itt nem ez a helyzet, és ha ezt nem fogadja el, akkor ne tarts igényt a barátságára, és ezt mondd el neki.
Köszi 16.!
Ez igazán tetszett..:)
14. voltam.
Én hajnali 4-5kor fekszem:d
Most megyek majd aludni:)
És általában 12-13 körül kelek.
Nekem így a legjobb,nem szeretem a délelőttöt.
az alvásra való.
Ha kötetlen a munkád,akkor úgy élsz ahogy akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!