Mi baj van a késő fekvés/későn keléssel?
Nekem sokkal ideálisabb,ha 2-3ig fent vagyok,és 10-11 fele kelek.Miért olyan nagy baj ez?Mivel a suliban általában később vannak óráim,ebből a szempontból is jó.
1-2 barátnőm,de főleg 1 állandóan ezzel cikiz.Mindig azzal jön,hogy átalszom az életem,meg mindennap megkérdezni hánykor keltem,és akárhova megyünk azon szórakozik,hogy úgyis elalszom.Dedósnak tűnik a problémám,de komolyan mikor napi szinten ez megy már baromi idegesítő.Főleg,hogy amúgy én sem alszom többet,mint ő,csak máskor.
A lényeg,hogyan állítsam le?Hogyan értessem meg vele???
Elvileg az az ideális, ha akkor megy az ember aludni, amikor sötét van és akkor kel, amikor világosodik. Ma a sok mesterséges fénynek köszönhetően sokan nem lesznek álmosak akkor, amikor ezek nélkül már azok lennének.
A barátnőd meg egy kis g*ci, ha ilyennel szívja a véred folyton. Normális barátok nem cseszegetik egymást a szokásaik miatt. Én megmondanám a helyedben a barátnődnek, hogy amíg nem nő fel egy valódi barátsághoz, addig szüneteltessétek a dolgot. Vagy kiválasztanék egy szokását és azzal cikizném, amikor ő is rákezdi. Vagy észrevenné magát, vagy megsértődne.
Ha az óráid 10-11 után kezdődnek, akkor gondolom egyetemista vagy, de legalábbis már 18 feletti. Ilyenkorra a barátnődnek fel kellett volna nőnie ahhoz, hogy tudja a másik szokásait tolerálni. Ezt esetleg megemlíthetnéd neki.
Ehhez semmilyen biológiai érv nem kell (van pro és kontra is rengeteg vélemény, jobb nem is belemenni).
Fogadjon el így, és kész.
#4 Miért abnormális biológiailag? Légyszí fejtsd ki nekem konkrét biológiai érvekkel, lehetőleg mellékelve a cikkeket is, amelyekből erre a következtetésre jutottál! (ne nol.hu-s meg hasonló 'nívós' oldalakról)
Az ízületek ropogása 'abnormális' biológiailag, mégis elfogadjuk, ha a másiknak pl. vállkörzésnél kattog a karja, (esetleg ajánljuk neki, hogy mozogjon többet, hátha segít).
Kedves #7-es
Nem akartam belemenni a biológiai kérdésbe, mert annyi vélemény van pro- és kontra, hogy hihetetlen és ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy melyiknek van igaza - ezért is írtam az első kommentemben (#3), hogy csak arra hivatkozzon a Kérdező, hogy fogadja el és kész.
A sok-sok ellentétes információ végett kértem, hogy ha állást foglaltál a kérdés biológiai vonatkozásában is, lehetőleg támaszd alá érvekkel az állításod. (Bár belátom, visszaolvasva igencsak provokatív felhangúra sikeredett a kérdés)
Nem lehet mindent belátni annyival, hogy "így van és kész".
Írtam egy hosszabb kifejtést, hogy miért nem találom megalapozottnak a felvetésed, viszont a további viták elkerülése miatt inkább kitöröltem - felesleges szóváltás lenne, és úgysem jutnánk dűlőre. :)
Ellenben tartom magam ahhoz, hogy ezekhez a kérdésekhez barátnőknek semmi köze. :)
Szerintem ebben megállapodhatunk, függetlenül attól, hogy ez az életmód 'biológiailag abnormális'-e.
Remélem, eláshatjuk a csatabárdot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!