Hogyan kezeljem a gazdagságom által létrejött konfliktusokat?
1 -Mondjuk ne barátkozz kicsinyes idiótákkal. Akiből rosszallást vált ki, hogy te utazgathatsz, jól élsz, az menjen pszichológushoz és kezeltesse a frusztrációit.
2 -Ne titkolózz. Fizetős egyetemeken nem prolik szoktak tanulni, szóval meglehet, hogy épp a pénzed "dugdosása" vált ki meghökkenést. Nem kizárt, hogy esetleg rosszra gondolnak, tudod, hogy értem...
3 -Ne legyél hülye! Nehogymár eltitkold az élményeidet, mert tapintatoskodni akarsz! Százszor érdekesebb társaság lennél, ha nem azt figyelnéd kényszeresen, hogy a társaság mind a 100 százalékának megfelelj, hanem nyíltan, élvezettel mesélnél magadról. Ha valaki ettől kiborul, az az ő baja, nem a tiéd. Mindig mindenkinek úgysem lehet megfelelni. Ne visszafogni akard magad, épp ellenkezőleg: tündökölj, sziporkázz, szard már le az irigykedők nyomorúságos indulatait.
Ez van!
Tudom, hogy fáj, de tudomásul kell venned, hogy a megváltozott élethelyzet, életkörülmény előbb-utóbb a körülötted levő embereket is kicseréli. Nem tartozol már közéjük, de még nem is találtad meg azt a társaságot, ahova tartozónak joggal érezhetnéd magad.
Az, hogy tanulsz, miközben még intézed az üzleti ügyeket is, már sok irígységre ad okot, nagyon sok embernél.
Nem kell feltétlenül hozzájuk tartoznod, engedd el, ami, aki a régi életed része volt, úgy néz ki, hogy nem szabad már tovább ragaszkodnod hozzá, hozzájuk.
Azt tanította nekem valaki: nem tudsz egy új házat felépíteni magadnak addig, amíg a régit el nem bontod, és a helyét ki nem takarítod.
Hát most ez következik nálad, és az új ház felépítéséhez majd megjelennek életedben az új barátok-barátnők is.
Olyanokkal kell barátkozni, akik hasonló életvitelűek. Elég vacak a gazdasági helyzet az országban, az átlag fizetések nem túl rózsásak, ezért nem lehet az emberek szemére vetni, ha "irigykednek" arra a bizonyos gazdag rétegre. Persze, ez fordítva is igaz: a gazdagok is lenézik és utálják a másik réteget. Persze, mindkét fél részéről, kinek nem inge, ne vegye magára, amit írtam.
Biztos vagyok benne, hogy más témákat is fel lehet hozni egy beszélgetés folyamán.
Persze, amikor valaki az egyetem mellett még lót-fut-szalad, hogy a vállalkozás ügyeit is intézze, kézben tartsa, irányítsa stb.
Az irígyek ezeket a plusz melókat, a gazdagsággal együttjáró plusz terheket, nehézségeket, melót és robotot, nem irígylik, sőt eszükbe sem jut, hogy az mennyi fáradságot, stresszt és sokmindenről való lemondást jelent.
Csak a végeredményt (pénzt) látják, és csak azt irígylik.
És az igazság az, hogy hiába is mondanád ezt nekik, sohasem fogják megérteni, akkor is csak azt hinnék, hogy a fáradságod és egyebek csak nyafogás.
Ne törődj velük, ezek az emberek nem a te világod. Tartsd meg közülük, ha valaki igaz barát, a többit ne sajnáld.
Szerintem ezt túlspilázod, avagy alapból kamu a kérdés révén hogy egy bankban sem adnak ki bármilyen pultnál 3 millió forintot készpénzben úgy, hogy azt mindenki szeme láttára pakolhatod kötegekben a táskádba.
A lényeg. Én egy abszolút átlagos lány vagyok, még is kilógok a sorból. Egyszerűen sem a nézeteink, sem a világképünk, sem a hobbijaink, sem semmink nem stimmel a csoport jelentős részével. Az elején próbáltam mindenkivel jóban lenni és bájcsevegni, de mára már teszek rá magasról és így ezerszer boldogabb vagyok, mint előtte, amikor próbáltam mindenkinek megfelelni.
Nem érdekel, ha eltelik úgy egy nap, hogy senki nem szól hozzám és nem érzek késztetést, hogy olyanok beszélgetésébe szóljak bele, akiknek a magánélete valójában baromira nem érdekel! Csalódtam nagyon nagyon sok emberben az egyetemen és nem áll szándékomban hülyét csinálni magamból!
Egyszerűen már nem mesélek semmit. Mesélek a barátaimnak, a szüleimnek vagy a páromnak, beszélgetek velük és azokkal akikkel jóban vagyok, ennyi. Nem kell hogy mindenki kedveljen! Ne kérkedj, ne mesélj és kész. Nem kell ebből ügyet csinálni én úgy gondolom.
Hat azt alaposan benezted h bankban ugy ramolsz penzt a taskaba.... 3 millio meg nem akkora koteg h azt "ramolni" kene.
De nyomjad neki Rockefeller :SS
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!