Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Van-e olyan személy, aki...

Van-e olyan személy, aki negatív viselkedése által még hosszú évek után is felháborodsz, ha eszedbe jut? Mit tett?

Figyelt kérdés

2012. okt. 4. 15:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan volt,hogy nagyon sokan átgázoltak rajtam,mert tutyimutyi voltam és nem voltam képes megvédeni a saját érdekeimet,hanem teljesen alárendeltem magam és hagytam,hogy befolyásoljanak.Nagyon sok ilyen eset volt.Ami felháborít így visszagondolva is,az a régi "barátaim" részéről a tisztelet teljes hiánya.Pl felhívott úgy,hogy hosszú hetek óta nem láttuk egymást,sőt,néha hónapok óta és csak úgy ömlött belőle a panaszáradat,egy mondatot nem tudtam végigmondani,mert belevágott.Egy órás ilyen "beszélgetés" után meg benyögte,hogy "jaj,bocsi,meg sem kérdeztem,hogy hogy vagy!Mi van veled?Ó,de kár,mostmár le kell tennem.Majd beszélünk.".Ez egy eléggé sokatmondó eset és vagy 20 emberrel játszódott le,volt,akivel minden nap.Nagy sebet okozott,senkiben sem tudok emiatt megbízni.Volt így is elég problémám és akkor még ezek is rám kenték a sajátjukat,ők szépen kibeszélték magukat,megnyugodtak,én meg ott maradtam a mázsás terhekkel és qrvára nem érdekelt senkit.Majd amikor megint beszélgethetnékjük támadt,akkor megint elővettek.Nagyon rossz érzés tudni,hogy csak egy eszköz voltam és semmilyen belső értékem nem érdekelte egyiket sem.Meg ilyen például az,amikor beszélgetek valakivel és akkor keres egy picike ürügyet arra,hogy berágjon és rám zúdítja az egész dühét.Mostmár az ilyeneket elküldöm a bús faßba,nem számít,ki az.Engem többet nem fog senki lábtörlőnek használni.
2012. okt. 4. 15:18
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyik volt kolléganőm. Annyira kavarós volt, hogy olyat én még nem láttam. Mindenkinek alákavart ha volt oka, ha nem. Közben meg mindig a középpontba akart lenni, végülis nem csak állásféltésből kavart, hanem azért is hogy minden szituban az jöjjön ki, hogy csakis ő a jó, mindenkinek rá van szüksége.

Undorító volt, de hát valahol a nyomorodott lelke miatt van ez. Beteg.

2012. okt. 4. 15:32
 3/3 anonim válasza:

Sok ilyen emberrel találkoztam régebben és nagyon soká bántott is, hogy miért hagytam magam kihasználni. Aztán teltek az évek, fokozatosan változtattam magamon és rájöttem arra, hogy ezekhez a kudarcokhoz én is alaposan hozzájárultam.

Mondok egy példát. Jó pár éve mikor elváltam, eléggé megviselt. A barátaimat lekoptattam rég, ott voltam egyedül mikor beütött a krach. Elkezdtem nyelvet tanulni, nagyon jóban lettem a tanárnőmmel aki bevitt egy elég népes baráti körbe csupa értelmiségi közé. Nem volt köztünk értelmi szakadék (ma már én is diplomás vagyok) és bírtak is, viszont én mást képzeltem. Frusztrált az egész folyamatosan azt hittem, hogy lesajnálnak. Ezért rövid távra képzeltem a barátkozást, gondoltam egyszer úgyis kihullok közülük, így lett... Évekig haragudtam, őket hibáztattam amiért így elbántak velem pedig én adtam okot a szakításra, hogy megkönnyebbüljek. Nem ők provokálták ki, mint képzeltem.

Egyszóval ne légy áldozati típus, vannak akiknek a homlokára van írva, hogy "Használj ki!" Becsüld meg önmagad, ez nagyon fontos! Ha így teszel, meg fogod tudni védeni magad mert biztos leszel abban, hogy az adott helyzetben te viselkedsz helyesen amikor rövidre zársz mondjuk egy panaszáradatot.

2012. okt. 10. 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!