Temetésen lehet hazudozni?
Nemrég volt az unokatestvéremnek a temetése, a rokon a beszédében olyanokat mondott róla mint például: "Milyen jóképű fiatalember volt" vagy "Most biztos jó helyen van."
Ezzel szemben a valóság:
1) Nem volt jóképű, kifejezetten ocsmány volt.
2) Biztos nincs jó helyen mivel öngyilkos lett és ők a pokolra kerülnek.
Ezek szerint temetésen lehet nyíltan valótlanságokat állítan?
Én nem hazudoznék, undorító és álszent dolog, a legutóbbi temetésen, amikor a pap méltatta azt a rosszindulatú, majdnem-gyilkos elhunytat, legszívesebben ráborítottam volna fejére az urna tartalmát.
Viszont meg lehet közelíteni a negatívumokat pozitív aspektusból is.
Pl: József sokat küzdött, és sok hibát követett el az életében. Ki nem...? Számos alkalommal kifejezetten rosszindulatúan bánt velem. De arra ösztönzött, hogy ... és ezt köszönöm neki. Bár öngyilkos lett, remélem, az Úr kegyes lesz hozzá.
Ennyi. Nem hazudtam, őszinte voltam, mégsem negatív a beszédem.
Én ezt meghagyom majd a végrendeletemben, hogy csak akkor juthatnak hozzá az örököseim, ha az alábbi szöveg hangzik el a temetésemen.
hmm.
"Na ez vót az az ember, aki azt akarta, hogy ne mondjak semmit!
"Menjetek haza kedves egybegyűltek!"
Ha más nem is, a szülei biztos jóképűnek tartották. Egy anyának a gyereke a legszebb, még akkor is ha bűnronda.
"Most biztos jó helyen van."
A temetést az életben maradottak kedvéért rendezik. Azért, hogy elbúcsúzhassanak a halottól és könnyebb legyen a felejtés, megnyugodjon a lélek.
Ezért olyanokat mondanak, amik vigaszt nyújtanak a halott szeretteinek.
Pont Te fogsz Pokolra kerülni 21.én
Nem szabadna, de ez állja meg a helyét, ugyanis utolsó útjára engedjük a szerettünket, és ilyenkor nem szószerint kell mindent felfogni, hanem jelképesen.
Aki hisz Istenben, annál csak is szépen, tüntetik fel a halott embert, még ha önként végzett magával.
A papnak nem ócsárolás a dolga, hanem a rábízott kötelesség, elvégzése, ezért tesz szolgálatot.
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!