Tarak kérdése:
A magyar kultura a nemet/osztrakhoz vagy a szlavokhoz all kozelebb?
Figyelt kérdés
Beleertve a mentalitast is, szokasokat illetve hogy genetikailag kihez allunk kozelebb-nemetekhez vagy szlavokhoz. A nyelvet nem kerdeztem, azt tudom hogy egyedi.2012. nov. 20. 18:53
1/9 anonim válasza:
A kultúra szerintem leginkább a törökökhöz, a mentalitás és a genetika pedig mindenkinél más.
2/9 anonim válasza:
Vegyesek vagyunk mentalitás, genetika, szokások tekintetében is.
3/9 anonim válasza:
A szlávokhoz semmi közünk . A németekhez van közünk kulturálisan de nem olyan sok a magyar kultúra a mai napig megőrizte egyedülálló magyar jellegét.
4/9 A kérdező kommentje:
utolso, tenyleg? sztem nem. es genetikailag melyik nepcsoporthoz allunk kozelebb?
2012. nov. 20. 19:25
5/9 anonim válasza:
Szerintem a németekhez (osztrákok ink) áll közelebb csak a kultúra, tekintve, hogy a történelmünk nagy részében hozzájuk tartoztunk :D
6/9 anonim válasza:
Mindkettőből tapasztalhatóak hatások a kultúrára és a nyelvre is (jövevényszavak).
Az biztos hogy isszuk a sört mint a németek és isszuk a töményt mint a szlávok.
7/9 anonim válasza:
Hát mentalitásban egyikhez sem.A magyarországi magyaroknak van a legszörnyűbb mentalitása , borzalmas.Sem a szlávok összetartását nem örököltük sem az osztrákok maximalista , precíz tulajdonságát.
A kultúra az osztrákokéhoz a közös történelem miatt de tartalmaz szláv elemeket.
8/9 hollófernyiges válasza:
Milyen szláv kultúra? Szlovén vagy orosz? Lengyel vagy bolgár? Cseh vagy szerb? Nincs olyan, hogy egységes szláv kultúra.
9/9 mustafa33 válasza:
egyébként egy magyar falu életmenetében és egy szlovák falu életmenetében a nyelven kívül semmi különbség nincs. (magyarázat egy történelem, egyforma vallások, egy társadalmi és kulturális fejlődés, kölcsönhatások sokáig egy országban, most hanyagoljuk hogy ki mit kitől vett át).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!