Ha a társasház egyik lakásába új lakó érkezik, akkor annak illő minden egyes lakónak bemutatkoznia?
Igen, a közvetlen szomszédok, melletted, szemben. Max. még az alattad levőhöz, mert a lakásodban levő motozásodat ők fogják legelőször hallgatni. Tehát én a helyedben még alkalomadtán oda is becsöngetnék, bemutatkoznék. Rákérdeznék náluk, hogy milyen életritmusban kelnek-fekszenek, (ha idősebbek), ebéd után szoktak-e lepihenni, ha dolgozó emberek, szo-vas. kb. meddig szeretnek lustítani, és mi az, amitől kezdve nyugodtan klopfolhatod a husit, stb.
Hidd el, kevesebb torzsalkodás lesz.
2-es vagyok!
Azt hiszem, félre-értetek.Azt, hogy bemutatkoznék: én vagyok, aki ettől kezdve a fejük felett lakom. Szeretném megkérdezni, hogy mennyire hallatszik le a fenti lakásból a zaj, zörej, stb. Mi az, amire különösen vigyázni szoktak, stb. stb.
Majd elmondják, hogy mi az, amit szeretnének, és mi az, amit nem. A mi házunkban legalábbis "jó néven vesszük", ha tudjuk azt, esetenként kinél kell reklamálnunk!
Nem arra gondoltam, hogy a saját külön személyes életükről kezdem el faggatni őket.
Persze lehet, hogy a hozzászóló is nagyon jól tudja, mire gondoltam, csak a "kötözködős" fajtából való.
Mi egy nyolclakásos társasházba költöztünk be, ahol rajtunk kívül csak 70-80 éves nénik laknak. Már a szerződéskötéskor ott toporgott mindegyikük az ajtónkban :D Mondjuk szerencsénk van velük, mert mindegyikük ez a tündéri nagymama típus :)
Én a helyedben a közvetlen szomszédokhoz csöngetnék be, bár velem olyan is volt, még évekkel ezelőtt egy előző költözésénél, hogy becsöngettem a szomszédhoz, amikor ajtót nyitott bemutatkoztam és elmondtam, hogy én vagyok az új lakó, mire közölte, hogy "és?" hát mondom akkor semmi.
24N
Nem vagyok kötözködő, de szerintem ez személyes kérdés:
"milyen életritmusban kelnek-fekszenek, (ha idősebbek), ebéd után szoktak-e lepihenni, ha dolgozó emberek, szo-vas. kb. meddig szeretnek lustítani"
Ehhez senkinek semmi köze, ráadásul nem mindenki óramű pontossággal eszik délben, aztán 2-ig csendes pihenő... vagy adja meg a számát, és hívjam fel, hogy most aludnék, kuss legyen? Felnőtt ember vagyok, nem egy bébi.
ma 12:08
Ha hozzám becsöngetnél azzal hogy mondjam már el hogy mikor kelek és fekszek, szoktam-e délután aludni stb.. Nagyon furán néznék, és egy kicsit ki is akadnék, hogy ez most mi??? Kérdőív kitöltés? vagy kötelező a házban tudni mindenki magánéletét. Egy szóval válaszolnék az összes kérdésedre. "Semmi közöd hozzá" Majd becsuknám az ajtót.
Nehogy már minden közvetlen szomszéd becsöngessen és kikérdezze a napi teendőimet. Jó hogy meg nem kérdezik hogy mikor megyek kakilni,pisilni, és mikor szeretkezünk a férjemmel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!