Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mit gondolsz arról ha "lepasiz...

Mit gondolsz arról ha "lepasiznak", "lecsajoznak"?

Figyelt kérdés

Hány éves életkorig használják az emberek a fiú megjelölésére hogy "pasi", "pasim" és a lányok megjelölésére hogy "csaj", "csajom"?

Ez elmúlik a kamaszkorral nálatok?

Én 22 éves fejjel kicsit lealacsonyítónak érzem ezeket a megnevezéseket!

Csak arra lennék kíváncsi, hogy ezt csak a fiatalok használják és nagyjából elnövi mindenki idősebben, vagy az idősebb korosztály is így beszél?

2009. aug. 12. 11:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is lealacsonyító. Olyan, mint ha egy tárgy lennél, amivel lehet menőzni, hogy "nekem van", és hetente vagy havonta cserélgeted. És semmi érzelmi kötődést nem mutat, csak azért van hogy legyen kivel dugni.
2009. aug. 12. 11:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha a párom azt mondaná rám, hogy a csajom, biztosan megsértődnék...persze poénból elmegy egy olyan környezetben, de az ritka :) én még a barátnőm/barátom kifejezést is gyerekesnek tartom, mert manapság minden tini azzal henceg, hogy barátja, meg barátnője van
2009. aug. 12. 11:59
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sem szép. annyival igazán megtisztelhetné az ember a kedvesét, hogy nem nevezi így, és magát is megtisztelhetné annyival, hogy nem használ ilyen primitív kifejezéseket, amik nem keltenek túl jó benyomást róla.

én soha nem is használtam ezeket a szavakat. 19/L

2009. aug. 12. 12:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is elég lealacsonyító a "pasim" meg a "csajom" megszólítás, bár néha poénból én is élek vele (pl. amikor a párom nem érti a "női" dolgaimat, sokszor csak legyintek rá, és annyit mondok: "Hát igen, a pasik...").

Számomra mindkét szó azt fejezi ki, hogy az illető a kapcsolatot nem gondolja túl komolyan, jelenleg jól érzi magát az illetővel, de tisztában van vele, hogy bármikor vége lehet a dolognak. Aki lepasizza, vagy lecsajozza azt, akivel éppen együtt van, az azt akarja ezzel kifejezni, hogy az illetőt lecserélhetőnek tartja. Ezt pedig én magamra nézve nem tartom elfogadhatónak egyik életkorban sem, tinikor után meg pláne.

2009. aug. 12. 12:19
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyetertek az elottemszolokkal:)
2009. aug. 12. 12:48
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat, akkor nem tévedtem sokat ezekszerint h ez csak a nagyon fiataloknál szójárás...
2009. aug. 12. 12:54
 7/11 anonim ***** válasza:

én már fiatalabb, ~16 éves koromban kikértem magamnak hogy ne pasinak tituáljanak hanem inkább férfinek elvégre szőrös a cerka körül:d

amúgy ha a barát gyerekes, pasi lealacsonyító, mi az ideális megnevezés szerintetek? a "párom" unalmas és együgyü sztem, valami más...?

2009. aug. 12. 16:13
 8/11 A kérdező kommentje:

Igazából a magyar nyelvben kismillió fogalom van ezekre a dolgokra....nem igazán értem miért vannak leragadva az emberek néhánynál.....kapcsolatban "asszony" meg "uram"? szerintem nem gáz, sőt, inkább kedvesen hülye.....de ezeken kívül is van...

Mondjuk engem a "Pasi" szokott felidegesíteni.....az kb oylasmit jelent aki jól néz ki, aztán kb megállt itt a tudomány ("csaj" dettó)...

Baráti kapcsolatoknál, vagy egyéb helyzetekben megint 100ezer szó van rá: leány, ifjú, stb....Persze gondolom ezek a szavak a mai tizenéveseknél "cikinek" számítanak....

2009. aug. 12. 20:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Ismerek egy olyan nőt, aki a férjét a blogjában mindig úgy írja, hogy "a pasim". Szerintem mókás :)
2009. aug. 14. 00:00
 10/11 anonim ***** válasza:
Még az rendben lenne, hogy ha valakiről szó van, azt mondod, "az a csaj vagy az a pasi ezt vagy azt csinált", de ha a párodat a csajodnak vagy pasidnak hívod és több vagy, mint 20, akkor az elég furcsa...én sosem hívnám a férjemet a pasimnak. Nem úgy hangzik, mintha valakinek a stricije lenne? Engem tudod, hogy mi zavar? Egyetemen nagyon sokan úgy hívják a barátjukat, hogy a f.szim. Szerinted ez nem gáz? Egyik csoporttársam a barátnőjét nuninak hívja! Ez 22 évesen nagyon nem odaillő. De ha valaki azt mondja, hogy a f.szim, attól egyenesen falnak tudok menni...szóval még a pasizásnál, csajozásnál is van rosszabb!
2009. aug. 15. 13:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!