Mit gondolsz arról ha "lepasiznak", "lecsajoznak"?
Hány éves életkorig használják az emberek a fiú megjelölésére hogy "pasi", "pasim" és a lányok megjelölésére hogy "csaj", "csajom"?
Ez elmúlik a kamaszkorral nálatok?
Én 22 éves fejjel kicsit lealacsonyítónak érzem ezeket a megnevezéseket!
Csak arra lennék kíváncsi, hogy ezt csak a fiatalok használják és nagyjából elnövi mindenki idősebben, vagy az idősebb korosztály is így beszél?
szerintem sem szép. annyival igazán megtisztelhetné az ember a kedvesét, hogy nem nevezi így, és magát is megtisztelhetné annyival, hogy nem használ ilyen primitív kifejezéseket, amik nem keltenek túl jó benyomást róla.
én soha nem is használtam ezeket a szavakat. 19/L
Szerintem is elég lealacsonyító a "pasim" meg a "csajom" megszólítás, bár néha poénból én is élek vele (pl. amikor a párom nem érti a "női" dolgaimat, sokszor csak legyintek rá, és annyit mondok: "Hát igen, a pasik...").
Számomra mindkét szó azt fejezi ki, hogy az illető a kapcsolatot nem gondolja túl komolyan, jelenleg jól érzi magát az illetővel, de tisztában van vele, hogy bármikor vége lehet a dolognak. Aki lepasizza, vagy lecsajozza azt, akivel éppen együtt van, az azt akarja ezzel kifejezni, hogy az illetőt lecserélhetőnek tartja. Ezt pedig én magamra nézve nem tartom elfogadhatónak egyik életkorban sem, tinikor után meg pláne.
én már fiatalabb, ~16 éves koromban kikértem magamnak hogy ne pasinak tituáljanak hanem inkább férfinek elvégre szőrös a cerka körül:d
amúgy ha a barát gyerekes, pasi lealacsonyító, mi az ideális megnevezés szerintetek? a "párom" unalmas és együgyü sztem, valami más...?
Igazából a magyar nyelvben kismillió fogalom van ezekre a dolgokra....nem igazán értem miért vannak leragadva az emberek néhánynál.....kapcsolatban "asszony" meg "uram"? szerintem nem gáz, sőt, inkább kedvesen hülye.....de ezeken kívül is van...
Mondjuk engem a "Pasi" szokott felidegesíteni.....az kb oylasmit jelent aki jól néz ki, aztán kb megállt itt a tudomány ("csaj" dettó)...
Baráti kapcsolatoknál, vagy egyéb helyzetekben megint 100ezer szó van rá: leány, ifjú, stb....Persze gondolom ezek a szavak a mai tizenéveseknél "cikinek" számítanak....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!