Pesten miért nem hagyják szabadon a mozgólépcsőkön a bal oldalt?
19.
mint ahogy mondtam egyel előtted, néha az az 3 perc igen sokat számít. vagy nehezedre esik a jobb oldalra állni ?
Ez ekkora röhej, napi szinten 3 órát utaztam nyáron, rengeteget mozgólépcsőztem és alig láttam valakit, aki bal oldalon állt volna.
Azonkívül, könyörgöm, Budapest, olyan idegesítő ez a Pestezés, vidékizés...
Nagy tömegben sosem látok egyes oszlopokat. Ha nincsenek sokan, akkor meg, birkaság ide-oda, beállok jobbra. Balkezes létemre is. Sőt, nekem még jobb is így, mert a bal vállamon sokszor táska van.
És néha van, hogy sietek, de nem eszeveszett vágtában, mindenkit elsodorva, csak tempósabban megyek, mint szoktam. Ilyenkor jó, ha van hely a baloldalon. Ha valaki mégis útba kerül, az is félreáll a legtöbb esetben.
A 17-esnek tökéletesen igaza van! Van, hogy azon múlik egy vonat elérése, hogy sietek-e a mozgólépcsőn, vagy sem!
Néha belefér, hogy elmegy a vonat... De ha valaki naponta ingázik, órákat vonatozik, hogy hazaérjen és legyen még ideje pihenni is... Akkor még egy plusz 1 órás várakozás kegyetlen tud lenni. Főleg ha hideg van, és nincs hova bemenni. És főleg ha éjszakai utolsó vonatról van szó, amikor csak hajnalban indul a következő. És suliból, munkából nem lehet csak úgy "korábban elindulni"...
Ezt csak az érti és érzi át, aki már tapasztalta sokszor. Ráérős pestiek nehezen...
21"
Nem. egyáltalán nem esik nehezemre a jobb oldalra álni csak mint már említettem balkezes vagyok így reflexszerűen a bal kezemet használom kapaszkdásra. ahogy írásra is nem tehetek róla természetesen h valaki szól hogy "bocsi" akkor elengedem és nem fogom hátráltatni.
6-os: "Egyékbént rohadtul unalmas ez a "magyar mentalitás" szöveg, nyomjátok mint egy bégető birka, de itt meg is áll a tudomány. Szerintem még egy ilyen nép nincs amely ennyire gyűlölné "magát"... Na ez az igazi "magyar mentalitás"..."
Látszik, hogy te se nagyon jártál még civilizáltabb országokban, mert akkor tudnád, hogy normális helyeken az emberek tényleg odafigyelnek erre, vagyis ez nem csak "szöveg".
---
7-es: "a magyarok nem jól idomított birkák"
No, ez érdekes. Pedig eddig mindig, mindenkitől (szinte) azt olvastam itt, hogy mekkora egy birka nép a magyar... most akkor melyik az igaz...?
22:20
6-os vagyok.
Elolvastad a hozzászólás első felét is vagy csak gyorsan el akartál durrantani egy közhelyet?
Hát, igen, a pesti ember mindig siet, majd' nyakát szegi, mintha élete múlna rajta. Vágtat, mint bivaly a szavannán, mindenkit félrelök, a metró után, holott az jár a legsűrűbben. Talán időben kéne elindulni...
Engem az is idegesít, mikor az eleve mozgó, tehát haladó mozgólépcsőn tolakszik, furakodik, pláne, ha eleve sokan vannak rajta. Volt, hogy nem álltam meg, odaszóltam, hogy "De sürgős!", vagy "Lekési a repülőt?"
Meg, amikor teli voltam pakolva, jobbról-balról, de azért a csóka rohanna, lefelé, nem baj, ha a másik esetleg legurul a lépcsőn a csomagjaival. Hát, nem! Majd 1 perc múlva, ha leértél, szaladhatsz...
Oké, ha nincsenek sokan a lépcsőn, félreállok, olyankor libasor van. De mikor eleve sokan utaznak, ne szlalomozgasson. Már csak azért se, mert balesetveszélyes! Magára is, a többi utasra is!
Az meg, hogy "nyugaton" mi megy, az egy dolog. nem minden logikus ott sem. Nem kéne állandóan a saját népünket szidni, mert az is igen unalmas már, ahogy írták fentebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!