26/L-nak előre kell köszönni egy 40/F-nek?
ILLEM = MARHASÁG
Köszönj neki és kész.Ha az emberek sok esetben nem a hülye illem szerint cselekednének, hanem csak néha kicsit logikusan vagy ésszerűen,nem itt tartana a tudatunk vagy értelmi színvonalunk!Különben meg köszönj ha akarsz, ha nem nem, nagy ügy, ettől nem lesz jobb napja sem neki sem neked!
Egyértelmű, hogy a férfinek illene előre köszönnie!
(Kivétel akkor lenne, ha a tanárod, főnököd, felettesed, idősebb rokonod, mert akkor neked kellene előre köszönnöd.)
Akár tetszik, akár nem, az illemszabályok a társadalmi együttélés íratlan szabályai, ami elviselhetőbbé és gördülékenyebbé teszi a mindennapi életünket.
Íratlan illemszabályt tartunk be, amikor nem köpködünk az utcán, zsebkendőbe fújjuk az orrunkat, nem böfögünk az asztalnál (sem), nem fingunk társaságban, tisztelettel (és az illemszabályok szerint!) köszöntjük egymást, a virágmintás bermudánkat nem a színházba vesszük fel, stb...
Ezeket az illemszabályokat évezredek alatt találtuk ki magunknak, hogy ki tudjunk vakarózni a barlangból. :]
Persze, elképzelhetőnek tartom, hogy ez a 40/F nem jártas az illemszabályokban, fogalma sincs, hol és kinek kellene előre köszönnie, lehet az sem jut eszébe, hogy köszönni kell?... 8-[
Őket szoktuk úgy nevezni, hogy : "bunkó"...
Elfogadott illemszabály, ha a férfi a nőnek, a fiatalabb az idősebbnek köszön.
Amennyire ő illetlen, annyira te is.
"ILLEM = MARHASÁG
Köszönj neki és kész.Ha az emberek sok esetben nem a hülye illem szerint cselekednének, hanem csak néha kicsit logikusan vagy ésszerűen,nem itt tartana a tudatunk vagy értelmi színvonalunk!Különben meg köszönj ha akarsz, ha nem nem, nagy ügy, ettől nem lesz jobb napja sem neki sem neked!"
félig meddig igaz. manapság hol tanítják az illemet. még a családon belül is eltűnik. szóval köszönj neki, és ha nem köszön vissza, akkor az tuti jel az illetlenségre. lehet hogy csak zavarban van és nem tudja hogy köszönjön. és ha egyszer elmagyaráznád neki, hogy az illem szerinte neked kéne köszönni, akkor talán megtenné.
"Különben meg köszönj ha akarsz, ha nem nem, nagy ügy, ettől nem lesz jobb napja sem neki sem neked!" "
na jó ez a vége baromság. de vannak emberek akinek rossz az arc memóriájuk.
biztos hogy észrevett? "egymás mellett, " én is mentem már el ember mellet úgy hogy nem vett észre, direkt nem köszöntem, mert kíváncsi voltam mikor vesz már észre, de nem vette észre. furcsa is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!