Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » 26/L-nak előre kell köszönni...

26/L-nak előre kell köszönni egy 40/F-nek?

Figyelt kérdés
Egy közös ismerősünk mutatott be minket egymásnak pár éve, de ha találkozunk az utcán, akkor úgy megyünk el egymás mellett, hogy csak lesünk egymásra. Nem neki kéne köszönni először? Ő a férfi és nincs olyan nagy korkülönbség.
2009. júl. 31. 00:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%
Én azt mondanám hogy a férfinak illene. Ha már 40 éves lennék én várnám is hogy végre köszönhessek egy fiatal csajnak. :)
2009. júl. 31. 00:37
 2/13 anonim ***** válasza:
17%
Ki a büdös francot érdekel? Ostoba vagy, ha mások által meghatározott normákat erőltetsz magadra még a szociális életedben is. Hát ennyire nincs saját gondolkodásod? Ha nem szólnak, hogy lélegezz, akkor nincs benned annyi kreativitás, hogy beszívd a levegőt?
2009. júl. 31. 01:04
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is a férfinak kéne először köszönnie, nem neked.
2009. júl. 31. 02:03
 4/13 anonim válasza:
35%

ILLEM = MARHASÁG

Köszönj neki és kész.Ha az emberek sok esetben nem a hülye illem szerint cselekednének, hanem csak néha kicsit logikusan vagy ésszerűen,nem itt tartana a tudatunk vagy értelmi színvonalunk!Különben meg köszönj ha akarsz, ha nem nem, nagy ügy, ettől nem lesz jobb napja sem neki sem neked!

2009. júl. 31. 02:22
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Egyértelmű, hogy a férfinek illene előre köszönnie!

(Kivétel akkor lenne, ha a tanárod, főnököd, felettesed, idősebb rokonod, mert akkor neked kellene előre köszönnöd.)

Akár tetszik, akár nem, az illemszabályok a társadalmi együttélés íratlan szabályai, ami elviselhetőbbé és gördülékenyebbé teszi a mindennapi életünket.

Íratlan illemszabályt tartunk be, amikor nem köpködünk az utcán, zsebkendőbe fújjuk az orrunkat, nem böfögünk az asztalnál (sem), nem fingunk társaságban, tisztelettel (és az illemszabályok szerint!) köszöntjük egymást, a virágmintás bermudánkat nem a színházba vesszük fel, stb...

Ezeket az illemszabályokat évezredek alatt találtuk ki magunknak, hogy ki tudjunk vakarózni a barlangból. :]

Persze, elképzelhetőnek tartom, hogy ez a 40/F nem jártas az illemszabályokban, fogalma sincs, hol és kinek kellene előre köszönnie, lehet az sem jut eszébe, hogy köszönni kell?... 8-[

Őket szoktuk úgy nevezni, hogy : "bunkó"...

2009. júl. 31. 03:23
 6/13 anonim ***** válasza:
61%

Elfogadott illemszabály, ha a férfi a nőnek, a fiatalabb az idősebbnek köszön.

Amennyire ő illetlen, annyira te is.

2009. júl. 31. 05:35
 7/13 anonim ***** válasza:
91%

"ILLEM = MARHASÁG

Köszönj neki és kész.Ha az emberek sok esetben nem a hülye illem szerint cselekednének, hanem csak néha kicsit logikusan vagy ésszerűen,nem itt tartana a tudatunk vagy értelmi színvonalunk!Különben meg köszönj ha akarsz, ha nem nem, nagy ügy, ettől nem lesz jobb napja sem neki sem neked!"

félig meddig igaz. manapság hol tanítják az illemet. még a családon belül is eltűnik. szóval köszönj neki, és ha nem köszön vissza, akkor az tuti jel az illetlenségre. lehet hogy csak zavarban van és nem tudja hogy köszönjön. és ha egyszer elmagyaráznád neki, hogy az illem szerinte neked kéne köszönni, akkor talán megtenné.

2009. júl. 31. 09:16
 8/13 anonim ***** válasza:
38%

"Különben meg köszönj ha akarsz, ha nem nem, nagy ügy, ettől nem lesz jobb napja sem neki sem neked!" "

na jó ez a vége baromság. de vannak emberek akinek rossz az arc memóriájuk.

biztos hogy észrevett? "egymás mellett, " én is mentem már el ember mellet úgy hogy nem vett észre, direkt nem köszöntem, mert kíváncsi voltam mikor vesz már észre, de nem vette észre. furcsa is volt.

2009. júl. 31. 09:19
 9/13 A kérdező kommentje:
Tudja ki vagyok, nem egyszer köszöntem is neki előre, akkor visszaköszönt, de ha én nem teszem, akkor ő sem, csak bámul. Nem fogok előre köszöngetni idősebb férfiaknak, elvárom a tiszteletet a férfitől, mint nő. Bunkónak nézem azokat, akik nem ismerik ezeket a szabályokat. Egy férfi legyen férfi! Nem mondhatja az illető sem, hogy nem vagyok rugalmas e téren, kezdeményeztem a köszönést, de nem fogok folyton ráköszönni egy olyan férfira, aki csak egy ismerős!
2009. júl. 31. 11:51
 10/13 A kérdező kommentje:
Ja, azt elfelejtettem, hogy a kérdést azért tettem fel, mert az nem tiszta nekem, hogy ennél a korkülönbségnél már nekem kell előre, vagy férfi létére neki?
2009. júl. 31. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!