Ha egy férfi előre enged maga előtt az ajtón, akkor azt mindig meg kell köszönni?
Úgy értem, hogy ha pl egymás után 2 ajtón kell kimenni, és ő mindig előre enged, akkor mindig mondjam, hogy : köszi, köszi? :D
Mert sokszor megköszönöm, de azért túlzásba sem akarom vinni :D
Szerintem elég egyszer.
És köszi helyett lehet köszönöm.
Talán kicsit nőiesebb, nem ilyen kislányos.
Persze a hangszín és a hangmagasság is fontos.
De ezek már női praktikák:).
Azt elfelejtettem mondani, hogy 20 éves vagyok, és általában a velem egykorúakra gondolok a kérdésemben.
Ha egy idősebb enged előre, vagy olyan akit nem ismerek, akkor persze köszönömöt mondok. :)
Nem mentem még egymás után két ajtón.:D:D Legalábbis így, hogy előreengedtek.:D
De én úgy szoktam, h "köszönöm,aranyos vagy:)", persze csak ha fiatal, idősebbeknek csak "köszönöm" és egy mosoly:D
én a barátomnak egy "köszönöm"-öt mondok :P :)
ajtónyitásnál, autóajtó kinyitásánál-becsukásánál, illetve kabát feladásánál :P :) aranyos :$
Ilyenek ne is engedjenek előre! :S Én nem azt mondtam, hogy még meg is kell lökni, le is kell köpni stb. a pasit! Miért nem elég mondjuk egy mosoly, vagy ilyesmi kedves gesztus?
Nem kell nagyon köszöngetni szerintem, persze ha úgy jön ki a lépés, lehet, ez egyéni helyzettől függ - végülis ez a szokás eredetileg a nők iránti udvariasságról szólt. Most ha a csaj elkezd köszöngetni (ráadásul több ajtónál többször) akkor a végén fordítva lesz a helyzet. Ha ennyire elvárják a köszönömöt egy ilyen kis dologért, akkor inkább nem is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!