Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A "Vesszen trianon! " kijelent...

A "Vesszen trianon! " kijelentés szélsőségesnek számít?

Figyelt kérdés

Tehát ha június 4-én az iskolában ezt mondom egy tanár előtt akkor megszid? Persze attól is függ hogy a tanár milyen beállítottságú. Szóval ez jobboldali és szélsőségesnek számít?

Nem kérek kioktatást és történelemórát, csak válaszokat. Eldöntöttem hogy én melyik oldalt pártolom, amit most nem szeretnék elárulni, csak kíváncsiságból kérdezem.

Köszönöm!

2012. aug. 31. 18:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát már nem érvényes szóval nem aktuális kérdés, de ha valaki rosszat mond egy rossz döntésről azzal szerintem nincs semmi baj. A szövegkörnyezeten múlik sok minden és hogy ki mondja.
2012. aug. 31. 19:03
 12/20 anonim válasza:
68%
A Trianont nem lehet visszacsinálni, sajnos ez van, bele kell törődni még akkor is ha dühít a tény (ahogy engem is) hogy a hazád nagyrészét lecsatolták
2012. aug. 31. 19:09
 13/20 anonim ***** válasza:
36%
A szláv népeknek közük nincs a Kárpát-medencéhez. Csak ennyit mondok többet nem.
2012. szept. 1. 02:07
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13as akkor melegen ajánlom a következő bejegyzés olvasgatását:

[link]

2012. szept. 1. 08:29
 15/20 anonim ***** válasza:
88%
Maga az alapgondolat, hogy elítéled Magyarország feldarabolását, teljesen normális és jogos. Az volna furcsa, ha magyarként ezt helyeselnéd!
2012. szept. 1. 10:11
 16/20 anonim ***** válasza:
16%

"A "Vesszen trianon! " kijelentés szélsőségesnek számít?"

Ha egy bababoltban mondod akkor igen, szélsőséges.

Ha Budapesten francia turistáknak mondod, akkor is szélsőséges.

Azonban ha történelem órán mondod, és pont Károlyiról, Kun(Kohn) Béláról és a patkánylázadásról szól a tananyag, akkor nagyon is helyén való.

Ugyanígy helyén való a "vesszen Trianon" ha magyar-román, magyar-szerb, magyar-szlovák focimeccsen rigmusban éneklik a magyar szurkolók.

Ha ezt a videót nézem, a hideg futkos a hátamon. Remélem, lesznek még a magyar nemzet fiai olyan erősek és merészek, hogy keblükre öleljék az elszakított testvéreiket!

http://www.youtube.com/watch?v=WJ7dseMueyg

"...Kinek nem fáj Trianon, nagyon mélyen alszik..."

2012. szept. 2. 21:51
 17/20 mustafa33 ***** válasza:
100%

7-es válaszoló, azt írod, meglepődtél mikor megtuddtad a valóságot, hogy az elcsatolt területeken már akkor töbségben voltak a nemzetiségek.

Én is meglepődtem mikor ezt tőled olvastam, mert én sem tudtam. Ugyanis én elcsatolt területen élek és vidékünkön még mindig többségben van a magyar.

Bocsáss meg de hülyeség amit írsz, mert ha a határt a Mátra déli lejtői alatt húzzák meg Vác - Gyöngyös - Miskolc - Nyíregyháza vonalon ahogy azt a tótok akarták, az elcsatolt területen egészében akkor is többségben lettek volna a Csehszlovákok, csak az arány lett volna kissebb. Az etnikai határnak a Bécsi igazságtétel által megállapítot határ felelt meg nagyjából (meg még egy kicsivel északabbra).

2012. szept. 3. 02:16
 18/20 anonim ***** válasza:
74%

Kedves mustafa33

Én is sokat gondolkodtam azon, hogy ide félanalfabéták írnak? Vagy direkt provokálni jönnek a "magyar állampolgárok" (ami ugye nem egyenlő a magyar nemzetiségűekkel)?

Egy magyar nemzetiségű ember miért állna ki a románok, a szlovákok, a szerbek mellet, úgy, hogy azzal a magyaroknak tesz rosszat?

Ezek az emberek miért mondják, hogy jó volt elcsatolni a Csallóközt, vagy Erdélyt, amikor pl. a 89%-ban magyar Nagyváradot is elcsatolták, ami csak 8 km-re van a mai határtól?

A teleki féle nemzetiségi térképről ezek szerint senki se nem hallott?

[link]

Szerintem 1cm2-et sem lett volna szabad elcsatolni, de ha mégis, akkor egyértelmű: az etnikai többségű magyar területeknek maradniuk kellet volna Magyarország részeként, a többin pedig népszavazást kellet volna tartani.

2012. szept. 3. 09:18
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen Erdélyben nem voltak többségben a románok. Igaz hogy azon a területen amit Romániához csatoltak 53%-on álltak. De ez nem a történelmi Erdély. A románok paraszt amúgy sem akart elszakadni. Ha népszavazást tartanak talán egy falut sem kapnak a románok.
2012. szept. 4. 01:58
 20/20 anonim ***** válasza:
79%

Így őszintén én ha felállnál egy órán (ahogy valaki írta) és benyögnéd, hogy Vesszen Trianon hülyének néznélek én is!

De ha Trianonról tanulunk és akkor... akkor is mert qrvára nem érdekelne, hogy Te mit gondolsz és melyik oldalt pártolod (ok itt nincs vele bajom a kérdésben de amúgy...).

2012. szept. 4. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!