Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha találnál az utcán egy...

Ha találnál az utcán egy pénztárcát sok pénzzel (kb 400 ezer forinttal) és benne személyes iratokkal visszaadnád?

Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 23:24
1 2 3 4 5
 31/41 anonim válasza:

Én személy szerint (tekintettel a gazdasági válságra) nem hiszem hogy visszajuttatnám a pénzt, legalábbis szinte biztos hogy legalább felet elvenném, és ha ilyenkor felkeresem (mivel a papírjai a pénztárcában voltak)azzal fog megvádolni hogy én loptam el a pénztárcáját. a pénzt elvenném az iratait meg zuty bele egy nyilvános postaládába.

ha rokonom lenne, vagy ismerősöm akkor visszaadnám.

egyébként ha én hagynám el sem adnák vissza nekem.

2009. aug. 1. 19:18
 32/41 anonim válasza:
hát én nem is tudom...:Sszívem szerint nem...tudom hogy ez pofátlanság meg nem becsületes dehát...meg a visszaadnám akkor azért gy picike pénzt vennék kmi belőle...
2009. aug. 3. 16:14
 33/41 anonim ***** válasza:

látszik, hogy ez lassan a balkán.

az emberek csak magukra gondolnak, többnyire mind.

2009. dec. 2. 10:44
 34/41 anonim ***** válasza:
Visszaadnám... az iratait. A pénzre vigyázzon máskor, azt nem adnám vissza. Tudom, szégyelljem magam.
2009. dec. 7. 19:33
 35/41 anonim ***** válasza:
ha ti elhagytok majd mondjuk 20.000 Ft-ot ami kajára kellett volna pont, és persze aki megtalálja nem adja vissza, akkor meg ne sírjatok majd, azt kapjátok ami jár.
2009. dec. 7. 19:43
 36/41 anonim ***** válasza:
19:43 Nyugodj meg, úgyse adnák azt sem vissza, amit én hagyok el. Aki hülye és figyelmetlen az igya a levét.
2009. dec. 8. 13:01
 37/41 anonim ***** válasza:

Igazatok van, valószínűleg nektek sem adnák vissza, ha Ti elveszítenétek. De ha egyszer mégis megtapasztalnátok, mekkora öröm elveszettnek hitt nagy értéket visszakapni, utána már nem lenne szívetek megtartani a talált pénzt, legalábbis úgy, hogy lehetőségetek van azt visszajuttatni.

Vagyis remélem, nem.

2010. jan. 7. 19:58
 38/41 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva én kivenném a pénzt és visszaküldeném az iratait. A pénzről annyit szólnék, hogy csak iratokat találtam.
2010. febr. 26. 20:48
 39/41 anonim ***** válasza:

Szomorúan olvastam azok válaszát, akik megtartanák és tisztelettel nézek azokra, akik visszaadnák a kérdésben említett tulajdont. Sajnos ez azt jelenti, hogy az ember fejlődése során nem mindenki lépett előre, nem veszik észre azt a kárt, negatívumot, amit okoznak ezzel, hogy másoknak ártanak. Azonban nagyszerű embereknek tartom azokat, akikben nincs meg a mások számára okozott kár tettéből fakadó örömforrás.

Nekem amúgy az a véleményem, hogy ha találnék egy ilyen tárcát, a 400.000 Ft-ból kivennék 10-et, és visszaszolgáltatnám, így mindenki jól jár. Én igazából csak jártam egy kicsit a dolog után, a másik személy kellemetlenségének pedig véget vetek.

Szerintem gondolkozzon el mindenki, aki a fejletlen kategóriához tartozik és próbáljon változtatni a hozzáállásán, hadd haladjon már előre ez a világ - mindenkinek jobb lenne!

2010. ápr. 6. 16:13
 40/41 anonim ***** válasza:
Na, még te fejletlenezel itt le mindenkit, te se vagy jobb a Deákné vásznánál, azért te is elvennél belőle.
2010. ápr. 7. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!