Ha találnál az utcán egy pénztárcát sok pénzzel (kb 400 ezer forinttal) és benne személyes iratokkal visszaadnád?
Én személy szerint (tekintettel a gazdasági válságra) nem hiszem hogy visszajuttatnám a pénzt, legalábbis szinte biztos hogy legalább felet elvenném, és ha ilyenkor felkeresem (mivel a papírjai a pénztárcában voltak)azzal fog megvádolni hogy én loptam el a pénztárcáját. a pénzt elvenném az iratait meg zuty bele egy nyilvános postaládába.
ha rokonom lenne, vagy ismerősöm akkor visszaadnám.
egyébként ha én hagynám el sem adnák vissza nekem.
látszik, hogy ez lassan a balkán.
az emberek csak magukra gondolnak, többnyire mind.
Igazatok van, valószínűleg nektek sem adnák vissza, ha Ti elveszítenétek. De ha egyszer mégis megtapasztalnátok, mekkora öröm elveszettnek hitt nagy értéket visszakapni, utána már nem lenne szívetek megtartani a talált pénzt, legalábbis úgy, hogy lehetőségetek van azt visszajuttatni.
Vagyis remélem, nem.
Szomorúan olvastam azok válaszát, akik megtartanák és tisztelettel nézek azokra, akik visszaadnák a kérdésben említett tulajdont. Sajnos ez azt jelenti, hogy az ember fejlődése során nem mindenki lépett előre, nem veszik észre azt a kárt, negatívumot, amit okoznak ezzel, hogy másoknak ártanak. Azonban nagyszerű embereknek tartom azokat, akikben nincs meg a mások számára okozott kár tettéből fakadó örömforrás.
Nekem amúgy az a véleményem, hogy ha találnék egy ilyen tárcát, a 400.000 Ft-ból kivennék 10-et, és visszaszolgáltatnám, így mindenki jól jár. Én igazából csak jártam egy kicsit a dolog után, a másik személy kellemetlenségének pedig véget vetek.
Szerintem gondolkozzon el mindenki, aki a fejletlen kategóriához tartozik és próbáljon változtatni a hozzáállásán, hadd haladjon már előre ez a világ - mindenkinek jobb lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!