Ha találnál az utcán egy pénztárcát sok pénzzel (kb 400 ezer forinttal) és benne személyes iratokkal visszaadnád?
Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 23:24
11/41 anonim válasza:
Őszinte leszek, és tudom, hogy jönnek a lepontozások, de nem, nem adnám vissza. Én sem vagyok eleresztve anyagilag, ezért szükségem lenne a pénzre, persze lopni nem lopnék, de ilyen lehetőséget nem hagynék elszállni. Tudom, hogy nem becsületes, szégyellném is magam, de ez van.
12/41 A kérdező kommentje:
Az utolsóval egyet értek.Lehet egy bodzaszedő vesztette el annak meg fel sem tűnik.
2009. júl. 27. 01:03
13/41 anonim válasza:
Hát én tuti nem tartanék 400 ezer forintot a pénztárcámban! Amúgy ha nincsenek meg az iratok, vagy vmi amiből tudnám hogy kié a pénz, szerintem nem adnám vissza.
Ha meg megvannak, akkor visszaadnám. Azt hiszem.:D
Végülis ha én hagytam volna el ennyi pénzt, örülnék neki ha valaki vissza adná.
De ha mondjuk ott tartanék hogy elveszik tőlem lassan a házamat, azaz nagyon rosszul állok kétlem hogy vissza adnám.
14/41 anonim válasza:
23:50 nem az önkormányzaton kell leadni, hanem a jegyzőnél!
onnan tudom, hogy én már találtam, igaz, csak 50 ezer volt benne, de én leadtam...
mi viszont nyaraláskor elvesztettük.. a kocsi tetejére tette a barátom, majd kövér gázzal elindultunk nyaralni.. sose lett meg a tárca, volt benne 130 000 ft...
15/41 anonim válasza:
nem adnám vissza mert akinél 400ezer van annak van több is. meg hát én se állok jól anyagilag :D szal nem.am itt írják sokan h nem,de ha tényleg találnának egyet nem hinném h vissza juttatják XD
16/41 anonim válasza:
vagyis irják sokan h igen* bocs
17/41 anonim válasza:
Visszaadnám. Ha nem tudnám, hogy ki a tulajdonos, a helyi rendőrörsön adnám le, ahogy azt tenni kell egy ilyen helyzetben.
18/41 anonim válasza:
Én kivenném az összes pénzt, így helyzeten kívül. Ha ott lenne az a sok pénz ami nem is az enyém akkor lehet hogy nem lenne pofám eltenni. De kicsit úgy vagyok vele hogy aki ennyi pénzel flangál és nem tud rá vigyázni... én sose tartok magamnál 10-20 ezernél többet, ha mégis valamit KPban kell elintézni és sok van nálam akkor annak megfelelően fokozottan figyelek a tárcámra.
19/41 anonim válasza:
Nem biztos,hogy akinek elvész a pénztárcája,milliomos.Nemrég volt a TV-ben egy apuka,akinél azért volt sok pénz,mert valami ki kellett fizetnie,és a Tescoban felejtette,mert a kisbabával volt elfoglalva.Az is előfordulhat,hogy csak kiesik valakinek a zsebéből.A kérdésre válaszolva:ha nem csak a pénz,hanem a személyes iratok is benne vannak,akkor tudom,hogy kinek adjam vissza.
20/41 anonim válasza:
a pénz kivenném...ha valaki ennyi kézpénzt hord magánál, akkor nem lehet egy szegény ember...én ennyit még sosem láttam egy helyen, a legtöbb pénz, ami a kezemben volt eddig, az 80 ezer forint volt...de az is csak egyetlen egyszer fordult elő velem :) szóval a pénzzel megjutalmaznám magam a figyelmetlen gazdag helyett, és az iratait eljuttatnám a rendőrségre, ahol megmondanám, h a földre voltak ledobva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!