Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha találnál az utcán egy...

Ha találnál az utcán egy pénztárcát sok pénzzel (kb 400 ezer forinttal) és benne személyes iratokkal visszaadnád?

Figyelt kérdés
2009. júl. 26. 23:24
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
42%

Elvenném,iratokat visszaküldeném.

Legalàbb végre nekem is lehetne legalàbb egy félnapos kiruccanàs a férjemmel,meg a babàmmal.

Màr régota vagyok sajnos lennt.De ugyse talàlok mostansàg ilyen pénztàrcàt:(

Ugyhogy inkàbb koncentràlok az enyémre(igaz abba nincs annyi pénz)

2009. júl. 27. 10:18
 22/41 anonim válasza:
81%
Egy nagyon jó ismerősömnek pont most lopták el a pénztárcáját a saját lakásából, ügyesen kijátszották és azt mondta benne volt minden irata és 400.000ft. Szóval ha esetleg te tényleg találtál egy ilyen pénztárcát írhatnál priviben, legalább az iratok miatt.
2009. júl. 27. 11:19
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
A lelkiismeretem nem hagyna nyugodni, szóval biztos, hogy visszaadnám
2009. júl. 27. 16:39
 24/41 A kérdező kommentje:

ma 11:19

Majd küldök egy számot

2009. júl. 27. 22:04
 25/41 anonim válasza:

Köszönöm

11:19es

2009. júl. 27. 23:12
 26/41 anonim ***** válasza:
71%
Nem adnám vissza, mert már én is veszítettem el a tárcámat és senki sem adta vissza. Az iratokat viszont elpostáznám a tulajdonosnak.
2009. júl. 27. 23:37
 27/41 anonim ***** válasza:

Sajnos mivel most nagyon le vagyunk égve a pénzt valószínűleg nem adnám vissza... szégyen, de így van. Biztos, hogy eltenném.

Az iratokat elvinném, vagy elküldeném postán, hogy megtaláltam. vagy leadnám a rendőrségen de én azt mondanám így találtam pénzről nem is beszélnék.

Az iratokat mindenképpen visszadnám mert már én is vesztettem el ilyesmit és ha a pénzt nem is örültem volna, ha az irataimat viszont látom. A pénz szinte alap dolog, hogy ilyenkor elveszik...

2009. júl. 28. 01:17
 28/41 anonim ***** válasza:
74%

Úristen!Természetesen visszajuttatnám a tulajdonosának!!!!Ennyien vagytok,akik úgy gondolják,hogy nem adnák vissza...ez szégyen!Ez tipikus magyar mentalitás,nulla munkával bezsebelni a pénzt.

Velem már kétszer történt meg,hogy találtam,majd leadtam az elveszett tárcát,büszke vagyok arra,hogy egy percig sem gondolkodtam azon,hogy mit tegyek.

A válaszadók,akik eltennék a talált pénzt,talán egyszer állnak majd a másik oldalon és megtudják,hogy milyen érzés lehet pár százezerrel könnyebben.Basszus.

2009. júl. 28. 08:29
 29/41 anonim ***** válasza:
66%

egyetértek az utolsóval,tipikus magyarok..

mi sem vagyunk gazdagok de visszaadnánk a pénzt egy 100%

biztos te saját magad is örülnél ha visszahoznák, amúgy meg szerintem a legjobb dolog örömet okozni másoknak!

nemtudom hogyan vannak a szabályok,de nálam ez lopásnak minősülne, szégyellném magam hogy ilyet tettem

legyünk már becsületesek!!

nagyon jó érzés jót tenni másokkal, még akkor is ha nem kapunk érte jutalmat

egy 15 éves..

2009. júl. 28. 22:13
 30/41 anonim ***** válasza:

Utolsó kettővel egyetértek!

Milyen mentalitás az, hogy a gazdagtól lopni nemhogy nem bűn, nemhogy nem szégyen, már-már majdnem "kötelező"?! Mintha mindenki, akinél éppen sok pénz van, egy becstelen gazember lenne, aki "megérdemli", hogy megcsapolják párszázezer forinttal! Hogy tarthatunk itt?

Az én édesapámnál a legtöbb készpénz, ami volt valaha, 2 millió forint volt. Akkor voltam 16 éves. Négyen voltunk testvérek, és már nagyon rég gyűjtöttünk egy 6 személyes családi autóra, amire hosszú évek kemény munkájával kuporgatták össze a szüleim a pénzt, plusz még kaptunk némi segítséget a nagyszüleimtől is. Így lett pénzünk egy 7 éves autóra, ami azóta is megvan és óriási segítség volt a családnak. Nyilván, ha akkor, amikor ment megvenni az autót, véletlenül édesapám elveszíti a pénztárcáját, nem hiányzott volna nekünk a 2 milla, hiszen akinek ennyi van, annak van több is...

Sajna ilyen könyörtelenek manapság az emberek. A másét elvenni már nem szégyen, ha nekem is szükségem van rá. Nagy kár, hogy sokan így gondolják.

2009. aug. 1. 10:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!