Ez így trollság lenne?
Van egy telkünk a várostól kb 5 km-re, van rajta pici hétvégi ház... Gondoltam, hogy kellene házibulit csinálni ott, viszont az is átfutott az agyamon, hogy akiket meghívnék, fejenként elkérnék 1000 Ft-ot 'belépőnek'.
Onnan jutott eszembe, hogy ismerősöm is csinált házibulit, kibérelt egy házat, és elkért x Ft-nyi összeget, hogy kitudja fizetni a házat, de ugye a pénz amit én beszednék, saját zsebbe menne...
18l
Nos ez egész jó kérdés.Én ha bulit rendezek legyen bármekkora is a költsége soha nem kérek/kérnék pénzt a meghívottaktól.Egyszer voltam egy ilyen buliban amit csajok rendeztek és mondták 1000Ft és ott el is köszöntem.
De ezt lehet csak én látom így:)
Szerintem senki se menne el, pedig ha ennyire tartod a barátaidat, remélem, rád küldik j NAV-ot. Számlát adtál, adóztál utána? Hm?
Hülyeség, ne élősködj, menj dolgozni.
Ha bérelnéd a házat, oké lenne. A javaslatom:
Dobjatok össze pénzt, te is tedd meg a magad részét, és abból közösen vásároljatok be a buliba. Ami marad, visszaosztjátok, vagy valaki félreteszi egy újabb alkalomra, elmentek belőle fagyizni egyszer, vagy ilyesmi.
Ha mások azért kérik a pénzt, mert bérelt ház, és abból van kifizetve, az úgy teljesen rendben van. De te ezen igazából keresni akarsz? Mert szerintem ez így nem oké.
Akkor látnám értelmét, ha te beszednéd a pénzt, és akkor senkinek nem kéne vinnie kaját, piát, mert egybe lerendeznéd az egészet.
De ha semmi ilyen nincs, akkor tulajdonképpen mit kapnak a pénzükért? Azt, ami már úgyis adott? Belépőt szedsz? Nem azért hívod őket, mert a barátaid?
"1000 Ft-ot kér belépőnek, és piát is és kaját magunknak kell vinni..."
Az már pofátlanság. Pláne ha zártkörű szülinapi buliról van szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!