Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Van olyan időszak a nap...

Van olyan időszak a nap folyamán, amikor nem illik Messengeren üzenni a családtagoknak?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy este,vagy éjszaka pl. nem illik írni?

tegnap 07:56
A kérdező szavazást indított:
Nincs, családtagoknak mindig lehet írni
Van, este nem illik írni
9 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem írhatsz akár 1-kor is, úgyis csak reggel olvasom el. Aki nem akar este üzenetet kapni az némítson le, kapcsoljon ki.
tegnap 11:07
 2/11 anonim ***** válasza:
Bármikor illik, csak választ ne várj egyből. Amúgy felőlem akkor ír bárki amikor akar, úgyis "ne zavarjanak" módban van a telefonom olyan időszakban amikor zavarna az értesítés. (Munkaidőben és éjszaka.)
tegnap 11:19
 3/11 anonim ***** válasza:

Késő este, éjjel nem illik üzenni, keresni senkit sem, semmilyen módon. Kivéve vészhelyzet.

Amikor tudod, hogy elfoglalt, dolgozik, akkor meg nem illik gyors választ várni.

tegnap 11:45
 4/11 anonim ***** válasza:
77%

De üzenetet küldeni miért ne illene? Majd reggel válaszol.

tegnap 11:47
 5/11 anonim ***** válasza:
48%
Családtogajid életvitelét ismered. Ennek függvénye, hogy zavarod-e az írással vagy nem és melyik számára az érzékeny időszak. Van olyan családtagom, akinek simán írnék akármikor, és van olyan, akinek pl már este 7 után már sem.
tegnap 11:51
 6/11 TappancsMancs ***** válasza:

Késő este a telefonon nem illik hívni, mert az akár fel is ébreszthet másokat, de az üzenetküldéseknél is van hangjelzés és a telefonok is lehalkíthatóak. Szóval kell hozzá mások szokásainak ismerése is és inkább kérdezni kell, hogy ki hogyan szokott ilyeneket halkítani, fogadni vagy este már a ne zavarj pihenésben van valaki. Régebben volt ennek inkább alapváltozata, amikor még csak vezetékes telefonok voltak és az felébresztett másokat egy késő éjjelei csengetéskor, de még akkor is voltak akik ismerve egymást még hajnal 2-kor is hívták egymást.

Leginkább azt kell tudni, hogy kiknek mi a szokása és mi felel meg neki és nyugodtan rá kell kérdezni. Akinek nem ad hangjelzést a messenger annak bármikor lehet üzenni, mert majd megnézni amikor neki jó, de inkább egyéni, mert annyira sok variáció van ezeknél.

tegnap 12:05
 7/11 anonim ***** válasza:

4: Mert ha nincs kikapcsolva a net, wifi, nincs lehalkítva, az értesítések ugyanúgy zavaróak.

És lehet, hogy valami miatt nem halkíthatja le, akár munka, akár idős családtag miatt.

tegnap 12:17
 8/11 anonim ***** válasza:
54%

Be lehet állítani, hogy csak xy emberek üzeneteihez legyen értesítés.

Ennyi erővel soha nem lenne illendő írni, mert mi van ha aznap épp akkor alszik az illető.... :D

tegnap 12:20
 9/11 anonim ***** válasza:
8: Azért a legtöbb ember napközben munkában van vagy iskolában, nem alszik. Akit ismersz arról meg csak tudod, hogy több műszakban dolgozik összevissza vagy sem. Ismeretlennek meg hivatalos ügyben meg nem illik munkaidőn keresni.
tegnap 13:06
 10/11 anonim ***** válasza:

Nekem pl nem szokta bejelenteni egy ismerősöm se, hogy ma beteg vagy épp kivett egy nap szabit, és alszik délig. :D

Mindegy, lényeg hogy szerintem mindenkinek a maga felelőssége hogy úgy állítsa be a telefonját hogy ne zavarják kéretlen értesítések. Írni bármikor illendő, nem a másik ember felelőssége, hogy xy most épp mit csinál.

Anyummal pl így chatelünk, ő délutános műszakban van, mire hazaér én már rég alszok. Ettől még ír nekem, aztán reggel válaszolok rá. Ha nem írna éjszaka, kb nem kommunikálnánk. :D

tegnap 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!