Egy 20 éves lány, hogyan köszönjön egy 40-es éveiben járó férfinak?
Lelehet még tegezni vagy inkább udvariasabb a Jó napot kívánok? A csókolom gondolom kizárva. :)
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
A férfinek illik először köszönnie, a nő ránéz a férfira kedvesen, és várja, hogy köszönjön neki a férfi. A sima "Jó napot!" kedves hangsúllyal ejtve a tegezés és a magázás között van félúton.
Helyfüggő: operában, elegáns étteremben, hivatali ügyintézésnél ismeretlenek között inkább magázódás.
Sportszer üzletben, sportoláskor, strandbüfénél, könnyűzenés szórakozóhelyeken, kiránduláson ismeretlenek között is inkább tegeződés. Munkahelyen, ami az ottani céges kultúrában divat. Jellemző, hogy akit a munkahelyi kultúra tegeződésre szoktat, az szívesebben tegeződik más területeken is, pl. én.
Ha a férfi többször is kimondja a társalgás elején a nő keresztnevét, azzal jelzi hogy szeretné, ha a nő felajánlaná a tegeződést.
Én 35 éves férfiként örülök, ha mindenki tegez, mert ez közvetlenebbé teszi a kommunikációt.
A szomszédunk. Kb 3 hete költöztek ide. 2x láttam ,nagyon aranyosan köszön ,h hello szia... én viszont döntésképtelen vagyok ,mert a csókolom ugye kilőve a sziát még nem merem a jó napot kívánok viszont olyan hivatalos....
pedig nagyon szimpatikus én meg nem akarok se távolságtartó se modortalan lenni :)
Természetesen tegezd, ha ő is tegez.
18 év feletti ember csak nagyon kivételes esetekben tűrje, hogy mások úgy tegezzék, hogy magázódást várjanak el, ilyen lehet pl. egy jóval idősebb távoli rokon, aki már gyermekkorod óta ismer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!