Miért kell elcseszni a jó szomszédi viszonyt idióta kötekedéssel?
Van két spánielünk, kertvárosban lakunk, mindig nagy gondot fordítottunk arra, hogy a kutyáink SOHA, de tényleg soha nem kakáltak az utcabeliek háza elé 2004 óta, amióta megvannak. (A közeli erdőben végzik el a dolgukat) A tőlünk harmadik szomszéd, egy idősebb-középkorú házaspár hölgy tagja a páromnak beszólt egyik reggel, hogy ne "szarassa" oda a kutyákat a (közterületen pepecselt) ház előtti virágágyásba, meg "nem fog más kutyája után takarítani." Lassan 20 éve lakunk itt, ezzel a házaspárral is jó - köszönő - viszonyban voltunk. Teljességgel megalapozatlan volt a kötekedése, amit nekem nem is mert, csak amikor a párom ment arra az egyik kutyával.
Nem sértene a dolog, ha amúgy tényleg nem ügyelnénk nagyon kényesen a dologra.
És nem tudom megérteni, hogy ő ezek után mire számít? Hogyan tovább? Beszólt egy meglévő jó viszonyban egy vitriolos rágalmat. Mire számít? Hogy nem fogok neki beolvasni? Hogy ezek után köszönni fogunk-e nekik? Nóóórmáális????????????
Ez gondolom költői kérdés volt. Csupán el akartad mondani valahol a sérelmedet.
Megjegyzem az én fogalmaim szerint nincs különbség egy kutyaszarral teli erdő - ahol esetleg sétálhatok is - és egy hasonló módon elrondított járda között.
Nem költői. Kimondottan érdekel az, hátha van olyan ember, aki tett már ilyet, hogy valóban mi értelme van felrúgni egy jó szomszédi viszonyt egy koholt hülyeséggel.
A kutyaszar pedig pár nap alatt elbomlik, elporlad, elmossa az eső, úgyhogy az erdő sincs tele vele. Amúgy sem az utakon kakil a kutya, hanem bokrok tövébe.
Nincs jelentősége, hogy hol piszkít közterületen a kutya. Az erdőben is össze kell szedned. Akkor is, ha nem tudod konkrétan, hogy ki a terület tulajdonosa. Szerintem.
Saját kerted nincs, ahol elbomolhatna amit a kutya piszkít?
Amúgy, ha szomszédod most tette szóvá 20 év alatt először a dolgot, akkor valószínűleg rossz napja volt. Persze lehet belőle fülemüle pert csinálni, de túl is lehet lépni a dolgon. Én megvárnám vele amíg véget ér a kánikula.
A fő téma amúgy nem a kutyáink szara volt, de ha éppen tudni akarod, a legtöbbször összeszedjük, bárhol is jöjjön rájuk.
A kérdés továbbra is az, hogy egyesek miért áldozzák be a jóviszonyt a pillanatnyi szeszélyüknek úgy, hogy még igazuk sincs.
(Ez lehetne egy kitalált és alaptalan hangos zenehallgatás, bulizás, tüzelés stb stb, gondolom van ezer meg dolog amivel egyik szomszéd a másik terhére lehet.) A baj az, amikor olyanért "konfliktál" valaki, ami meg sem történt.
Lehet hogy ugyanazért, amiért mások pedig túlreagálják.
Embertelen meleg van hetek óta.
másoknak olyan jó ez a viszony, mert az ő érdekeik nem sérülnek,
de nem biztos, hogy a másik fél is így gondolja, és egyszer elszakad a cérna.
aki meg feszegette a cérnát állandó jelleggel, az nagyot csodálkozik.
De nem erre a konkrét ügyre mondtam, viszont így szokott lenni.
Amíg mi tűrtünk mindent a szomszédnak (hogy vasárnap hajnalban rendszeresen becsönget egy hagymáért, vagy egy főzet kéváárt, mert különben éhen hal a család, meg minden vendégük mielénk parkolt, meg a kóstolók után soha nem adták vissza az edényt, amiben adtuk, a kutyájuk szabadon rohangászottm és feldöntött, stb. stb...)
addig neki nagyon jó volt ez a viszony.
Amikor először szóltunk, hogy ne állják el a mi utunkat, azóta mi vagyunk a sátánok. ... de legalább nem járnak át kölcsön kérni ...
A
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!