Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Új laptopom van, nem akarom...

Új laptopom van, nem akarom elcseszni most akkor az a jó, ha mindig töltőn van, vagy ha néha leveszem a töltőről és néha felrakom a töltőre?

Figyelt kérdés
2012. máj. 26. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha hálózatról megy és csak havi 1-2x rakod fel tölteni, akkor BIZTOS, 100%, hogy nem lesz semmi baja.

Az meg vitatott, hogy elszaródik-e vagy nem, ha éjjel-nappal töltőn van, nekem van olyan laptopom, aminek az aksija 5 percig sem bírja, és éjjel-nappal töltőn volt, és van olyan is, ami még ugyanúgy 4-5 óráig bírja, és az is éjjel-nappal töltőn volt.

Kb mindkettő ugyanolyan idős, szóval gyártástechnológia sem hiszem, hogy változott volna.

Ha csak otthon használod akkor inkább hálózatról menjen, aksi meg pihenjen valahol a szekrényben.

2012. máj. 26. 20:30
 2/7 anonim ***** válasza:
De amúgy holnapra utánanézek, mert engem is érdekel a téma, mert most egy 3. laptopot eddig aksi nélkül használtam, de meguntam, hogy folyton ki-be kellett rakni.
2012. máj. 26. 20:33
 3/7 A kérdező kommentje:

oksi,köszi:D!

az én régim aksija tönkre ment-.- csak töltővel működik..

2012. máj. 26. 21:20
 4/7 gergoap ***** válasza:
Az nem baj, ha állandóan töltőn van! A kutya nem itt van elásva. Akkor mennek tönkre általában az akksik, ha pl. 20-30 perc használat után (80-90%-os töltöttségi szint) újra felteszik töltőre. Ez semilyen akksinak nem jó. Legyen legalább félig lemerülve, mielőtt felteszed a töltőre. Legjobb a 80-90%-os lemerülés, de viszont teljesen lemeríteni sem szabad a lítiumos akksikat.
2012. máj. 26. 23:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Előző:

és azt nem tudod, hogy az mondjuk gáz-e, ha akár napi 2x-3x is lehúzom aztán felrakom a töltőre?

Hagyom mondjuk 10%-ra lemerülni, de ha tényleg igénybe veszem a laptopot akkor nem bír 2 órát sem, és ha pont kockulós napom van akkor mondjuk 6 óra előfordulhat gép előtt, és akkor egy nap alatt többször is tölt.

2012. máj. 27. 00:36
 6/7 gergoap ***** válasza:
Az nem probléma, ha többszőr töltöd egy nap. Arra figyelj még, hogy ne húzd ki a töltőt, mielőtt teljesen feltöltene!
2012. máj. 27. 12:44
 7/7 anonim ***** válasza:

Ok, kösz.

Amúgy utánanéztem, kb ugyanazt találtam, mint amit te is mondtál, hogy merítsük le egy bizonyos szinte, mielőtt feldugnánk tölteni (szóval 5 percre ne kapjuk le), és ne merüljön le teljesen, és akkor nyugodtan lehet aksival használni a laptopot.

Illetve 1-2 havonta nem árt kalibrálni/konfigurálni az aksit, amiben Google tud segíteni.

2012. máj. 27. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!