Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Fiúk, férfiak! A piszoár...

Fiúk, férfiak! A piszoár "fóbia" egy létező dolog?

Figyelt kérdés
2012. jún. 25. 08:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Sajnos, van ilyen "betegség", és ez nagyon kínos. Oka gyerekkori rossz beidegződés, gátlás. 1.: Szívkatéter után nem tudtam vizelni kacsába sem, mert még 3-an voltak a kórteremben. 2.: Piszoárba én sem, ha áll még ott valaki. 3.: érdekes: a szex bárkik előtt zavartalanul megy.
2012. júl. 9. 21:21
 12/14 anonim ***** válasza:
Ezt inkább szociális fóbiának nevezném, mert szocializált körülmények között, ami természetes és megszokott lenne általában ott, nehezen magyarázható ok miatt zavartan érezzük magunkat és feszengünk a helyzettől. Aki tapasztalta ezt már magán az figyelje meg más társas helyzetekben is jelentkezik-e hasonló, kisebb nagyobb szorongása. Sajnos elég közelről ismerem a problémát.
2012. júl. 17. 16:11
 13/14 anonim válasza:

Nálam is volt ilyen probléma, és még van is egy kicsit. Az éppen aktuális szituációban nekem az válik be többnyire, hogyha spanolom magam. Elkezded mondani magadban, hogy "Leszarom, hogy ki van mellettem a szomszéd fülkében, stb." A lényeg, hogy ez a spanolás ne egy betanult szöveg legyen, és hogy amit mondasz így magadban(gondolsz) azt érezd is át.

Van egy durvább módszerem is, mégpedig, hogyha fizikai fájdalmat okozok magamnak, pl. hogyha húzod a szőrödet, vagy talán az is jó, hogyha nyújtasz, a lényeg itt is, hogy érezd át a fájdalmat, és ezt az átérzést segíti, hogyha úgy igazán húzod pl. a szőrödet (fanszőrzet, hónalj, stb.)jó sokáig egyre erősebben. Ugyanis ezt egy idő után nem fogod tovább bírni, abbahagyod, és abban a pillanatban megkönnyebbülsz, és már tudsz is pisilni.

Hosszútávú megoldásként pedig az a jó, hogyha más fóbiádat is megpróbálod leküzdeni, és azzal automatikusan meg fog oldódni ez is (mert akinek ilyen van annak szerintem van más is), melyhez a kulcs a figyelem megfelelő irányítása, pozitív hozzáállás a világhoz, optimizmus, lazaság. Ezt a fajta mentalitást kialakítani segít ha vannak jó barátaid, megértő barátnő, feleség stb.., de a lényeg, hogy az illetőnek magának kell a leginkább segíteni önmagán. Egyszerűen MERNIE kell élveznie az életet!

2012. aug. 31. 09:57
 14/14 anonim válasza:
Fontos, hogyha fizikai fájdalomokozást választod - ami egyébként lehet mégse jó semmire - akkor se csinálj hülyeséget, pl. ne vágd meg magad, stb.
2012. szept. 6. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!