Az emberek miért ilyen gyűlölködőek egymással szemben?
Utolsó előtti:
Ilyen lehet a kutya-macska példája, vannak kutyák melyek leölik a macskákat, de nem eszik meg, tehát nem étkezési célból öli le, csak azért, mert gyűlöli.
Utolsó!:
Azt megértem, én se kedvelem azokat a cigányokat, aki ha elmész melette az utcán, mindenféle patkányságokat beszólogat, meg fosztogat, rabol, rongál, de én ismerek 1-2 cigányt, akik normálisak, néhol még emberibbek, mint a legtöbb magyar, de őket is lenézik meg még engem is, hogy egyáltalán szóba állok velük. Abban teljesen egyetértek veled, hogy aki belül egy szemét féreg, azt el kell taposni, de az, hogy mely faj tagja, az alapján nem szabad senkit sem megítélni... legalább is sztem.
Ilyen lehetne akár a kutya-macska is, de ott bele lehet magyarázni a vadászösztönt, amit a kutya a háziasítása során elnyomott magában. Egy elefántnál, gorillánál vagy egy vízilónál ez sokkal jobban szemléltethető, mivel egy -példánál maradva- elefántban nincs vadászösztön a betolakodó -akár- ember irányába. Ők az idegent gyűlölik (?), akitől -tudatlanságból- féltik a területüket, a kicsinyeiket, vagy simán a saját életüket. Nincs belekódolva egy állatba sem, hogy az embernél lehet fegyver, annyi ideje még nem használunk ilyen speckó eszközöket. Ők csak annyit tudnak, hogy kisebbek vagyunk, gyengébbek vagyunk, de mégis csak idegenek- így a saját területükön elpusztítandók is akár.
És lehet ezt tagadni, vallási köntösbe bújtatni, csűrni és csavarni, használhatunk más szavakat, fogalmazhatunk másképp, mindenképp az lesz a lényeg, hogy ez a földi lények védekezőképességének sajátja. Az ember képes ezt felülírni és elnyomni. Ha ezt nem teszi a józan ész (!) nevében, az két dolgot jelenthet: 1: civilizálatlanság (bennszülöttek), 2: mérhetetlen ostobaság és tudatlanság (bárki más).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!