Amerikában elég köszönésnek a "hello/hi", még hivatalos esetekben is?
Egy hete írtam egy e-mailt egy elég nagy amcsi cégnek. Egy jogszabályról akartam érdeklődni, és úgy indítottam a mailt, ahogy a suliban tanultuk ("Dear Sir"). Ők meg úgy írtak vissza, hogy "Hello, Xy".
Ezek szerint az amcsiknál elég így köszönni, még élőben is? Ugyanis utánanéztem a neten, hogy milyen illemszabályok vonatkoznak az amerikai hivatalos levelekre, és ott is a "hello/hi"-t írták.
Ezt figyelmen kívül hagytam, de úgy tűnik, hogy tényleg így van.
Amúgy 19 évesen még simán köszönhetnek nekem így, csak ugye a levélben nem írtam le az életkorom.
Akkor majd a való életben én is köszönhetek így bárkinek, nemtől és kortól függetlenül?
Az első hülyeséget beszélt.
Hivatalos levelekben "Dear Sir/Madam" egyébként "Hi" vagy "Hello". A hivatalos brit angolban a "Hello"-t csak elköszönéshez használják, de még Angliában is köszönnek "Hello"val.
Való életben igen.
Levélben inkább a "Dear" a helyes.
ja, biztos nagyon hülye vagyok, csak napi 5-6 angol nyelvű levelet írok csak különböző nációjú partnereknek - addig nem hellozunk senkit, amíg ő úgy nem ír vissza....attól hogy pár amcsi bunkó még nekünk nem kell annak lenni
Hello Mr. Valaki amúgy is hülyén hangzik....
hát most amerikárol volt szo meg hogy mi a szokás, nem arrol hogy bunkok vagy nem, szerintem nem bunkosag hanem kozvetlenség.
meg nem a hivatalos brit angolrol van szo, mert az amerikában használt angol eléggé eltér attol. pl hello-t soha nem mondanak elköszönésnél. levélben egyébként én sem helloznék, de ha már lehelloztak, akkor én is ugy folytatnám.
de személyesen nyugodtan mehet a hello
Az én tapasztalatom az, hogy minden országból a Hello és a Hi megy kezdésként is. Lehet az amerikai, angol (főleg!!!), belga stb.
Inkább itt közép-kelet Európában megy még a merev tisztelgés. Ott inkább barátságosak az emberek, még hivatalban, munkahelyen is.
Az angolok a leglazább (már mondhatnám legközönségesebb) nép manapság szerintem.
De persze ha még nem volt kapcsolat az illetővel, inkább írj először Dear-t, ha úgy szeretnéd, aztán majd meglátod, milyen ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!