Férfiak, szerintetek furcsa, ha a nő megköszöni, hogy kinyitottátok neki az ajtót, vagy előre engedtétek őt?
Figyelt kérdés
Én mindig megköszönöm (idegeneknek is), de már rengeteg furcsa pillantást kaptam érte, és azt vettem észre, hogy nem nagyon szokták ezt megköszönni. Tényleg az a normális, ha nem mondunk semmit, és rám most azt hiszik, hogy egy idióta vagyok, de legalábbis fura, vagy ez így illik és a legtöbb ember tuskó?2012. máj. 12. 01:23
11/15 anonim válasza:
Sajnos a nagyvárosokban sokan már elfelejtik megköszönni ezt. Pl debrecenben a biciklisek ha a járdán mennek és elengeded őket. Szívem szerint kigáncsolnám. De még gyakran nekik áll feljebb ha nem teszed vagy ugyan már nem veszed észre, de ha teszed akkor meg az természetes. Pedig nem kerékpár út. Lehet ő is hasonló helyről került oda.
12/15 A kérdező kommentje:
Hát szerintem Budapest eléggé nagy város. :) De igen, nem szokás udvariasnak lenni sajnos. Akkor a meglepődést elkönyvelem dicséretnek. :D
2012. máj. 12. 18:00
13/15 anonim válasza:
Egyébként én vidékiként (Veszprém), ha megyek Pestre és illedelmes vagyok, tehát segítek vinni valaki cuccait, vagy ajtót nyitok, stb. mindig olyan meglepett arcokat látok. Kicsit mint ha az ilyen milliós városok robotikussá tennék az embereket. Na majd jövőre egyetemen én is Pestiként megtudom hogy megy ott... :D
14/15 anonim válasza:
Én szoktam örülni, ha megköszönik :)
Főleg azért, mert általában sietek, meg ha nem, akkor is finoman szólva lendületes tempóban közlekedek másokhoz képest... ennek ellenére nem akarok udvariatlan lenni sőt. Néha van úgy, hogy véletlenül bevágok valaki elé, így aztán duplán örülök a fejemnek, amikor valaki észreveszi, hogy most sikerült udvariasnak lenni :D
15/15 anonim válasza:
A kérdésre válaszolva.Igen,én szívesen veszem ha valaki megköszöni az ajtónyitást,ekkor én mosolyogva csak annyit mondok : szívesen.Pesten éltem 20 évet.Ha bementem egy kisebb üzletbe és köszöntem,hát rendesen rám csodálkoztak,mintha az űrből jöttem volna.Na persze ilyen dolog megtörtént velem máshol is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!