Az emberek miért utálják a szórólaposokat?
Néha az üzlet, ahol dolgozom az egyetem mellett szórólapokat ad ki, hogy szórjam be a lépcsőházak postaládáiba. Panelnegyedról van szó.
Úgy szokott működni, hogy felcsengetek valahova (nem nézem, hova, csak megnyomok egy gombot) és azt mondom: jó napot kívánok, szórólapot hoztam, kinyitná az ajtót? Mindig ez a szövegem és mindig kedves hangnemben teszem fel akérdést, nem bunkómódjára.
Már ezerszer megkaptam, hihetetlenül minősíthetetlen hangnemben, hogy húzzak a francba/nekem nem kell szórólap/tegye a kinti ládába/ vagy, ami a legidegesítőbb, hogy kapok egy nagyon bunkó, hangos NEM-et és lecsapja a kaputelefont. Volt olyan is, hogy "köszönöm, hogy felkeltetted a gyerekemet!"
Aztán magyarázhatom, hogy én azt honnan tudjam, hogy ott egy kisgyerek alszik?
Miért nem értik meg, hogy nem hobbiból csinálom, kedvesen beszélek és csak a munkámat szeretném végezni?
Nem lenne egyszerűbb nekik is kinyitni az ajtót és kész? Miért kell hátráltatni a másikat a munkájában?
Arról sem én tehetek, hogy postaládába kell tenni, nem a szórólapgyűjtőbe, én örülnék a legjobban, ha nem kéne egyenként betenni mindenhova, harmadannyi idő alatt végeznék vele.
Nem, csak egyszerűen megállapítottam, hogy van, aki nem problémázik az ilyeneken és van, aki akkor olyan lenne, amilyen, ha maga a pápa csengetne be.
Hiába magyaráznám el ugyanazt, amiket már leírtam, megváltoztatni senki véleményét nem fogom és nem is tudnám.
Szerintem neked is mélyen magadba kéne nézned, ha ilyen szövegeket írsz. Vagy csak simán unatkozol és nagyon bele akarsz kötni valakibe?
Bocsánatot kérni nem fogok, még így is én járok rosszul, mikor egy meló alkalmával ötször megkapom a fent említetteket. De ezt nyilván nehéz megérteni. Majd ha téged is valaki így lealáz látatlanban, újra elővesszük a témát. Ha becsületes ember létedre vadeidegenek a leggonoszabb gengszternek hisznek.
Na várjál, azért az nem ugyanaz, hogy te itt, mikor alapvetően a billentyűkoptatáson kívül semmiről nem kell döntened, másokat alaptalanul minősítgetsz - itt neked abból kell választanod, hogy nem általánosítgatsz, és akkor rendes voltál, vagy általánosítgatsz, és akkor nem voltál rendes, ENNYI; neked mindkettő ugyanannyi energiádba kerül, de az egyikkel megsértesz másokat, a másikkal nem.
Ezzel szemben akihez te becsöngetsz, annak abból kell választania, hogy beenged, és akkor mondjuk 10 beenged, és akkor 10 hozzád hasonló becsöngetőből 3 (vagy 8, vagy mit tudom én, de 0-nál biztosan több) megpróbál majd elemelni valamit vagy betörni egy épp üres lakásba, vagy nem enged be, és akkor esetleg ha érzékeny vagy, akkor megsért, de garantáltan nem fogsz kárt okozni senkinek. Azért ez rohadtul nem ugyanaz. Nem hiszem el, hogy annyira egyszerű lennél, hogy ezt ne lásd be. Ráadásul míg te itt csak a saját bőrödet viszed vásárra, ő a lakásban lakó összes többi emberét is!!!
Kérdező!
Ha ennyire szeretsz általánosítani, játtszunk egy játékot!
Egyetemista vagy? Nagyszerű! Nyilván nem jársz be az előadásaid többségére, kettessel épphogy átcsúszol, bulizol minden este, iszol, cigizel, talán még fű is van, lényeg, hogy a legtöbb tárgyból meglegyen a kettes, de az sem baj, ha pár tárgyat ismételsz. Egyetemistáknál ez így szokás.
Szőke haj, kék szem, fehér bőr? Nagyszerű, erre sok pasi bukik, amit nyilván ki is használsz, magyarul, ha érdeked úgy kívánja, talán még ágyba is bújsz valakivel, hogy pillanatnyi érdeked meglegyen. Nyilván van 2- 3 fiúd egyszerre, mert nem tudsz dönteni, melyik legyen. Sebaj, szőkéknél ez így szokás.
Na, hogy tetszik az általánosítgatás? Picit sem sértő, ugye? Végül is nem veszed magadra, csak mert személyesen hozzád szóltam... :)
Hú, utolsó, most aztán nagyon kitettél magadért. :)
Most én is elfilózhatnék, és csámcsoghatnék a sanyarú sorsodon, de inkább nem teszem, mert nyilván én lennék a rossz és te mint mindig, ma is hibátlan vagy! :)
Elmondhatnám, hogy csak az olcsó, fekete rapperek lovagolnak azon évekig, hogy honnan jöttek és hova jutottak és milyen áron jutottak oda és mit csináltak az úton és milyen volt onnan jönni, de amikor odaértek, akkor aztán... stb.
Na, hozd ki most azt, hogy rasszista is vagyok, nem csak egy drogos kurv@.
Amúgy attól, hogy szőke vagyok és kék szemű, még lehetek dagadt, pattanásos, beszédhibás, zsíros hajú, vagy deszka.
Nos, ha ilyen munkát elvállalsz akkor ne csodálkozz ha így állnak hozzád. Egyébként van fogalmad róla, hogy hány millió fát kivágnak ezért évente, hogy te és a társaid tele dobáljátok szeméttel a postaládánkat? Ugye, hogy nincs. Ha lenne nem vállalnád. Annak kifejezetten örülök mikor kapok ugyanabból a szórólapból 10-et és nem férnek be a hivatalos levelek a ládámba, hanem a földön, a sárban landolnak. A főnök meg elég buta lehet szegényke, kérdezd már meg tőle, hogy mit gondol 1000 emberből hány olyan van aki esetleg egy pillantást is vetne arra a lapra? Tudod mennyi? 1000-ből maximum 1 van! Olvassatok nyugodtan utána, készült felmérés erről.
De van egy jó hírem is. Hamarosan törvényileg tiltott lesz a szórólapozás -utcán és postaládában egyaránt- tehát nem kell többé ezt csinálnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!