Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért olyan nehéz új barátokat...

Miért olyan nehéz új barátokat találni? Miért olyan nemtörődömek az emberek a másikkal?

Figyelt kérdés
Ausztráliában élek a férjemmel.Ő ausztrál állampolgár,de félig magyar is. Én persze bevándorlónak számítok itt. Mindkettőnknek nagyon nehezés új barátokat találni a városban,ahová költöztünk lassan már 2 éve. lehet h nagyon naívan vagyunk és csak mi "erőltetjük" ezt a barátkozás dolgot, míg mások csak jópofi arcot vágnak nekünk,és mosolyogva megígérik, hogy "oké tartsuk a kapcsolatot, és találkozzunk"...viszont amikor meg tényleg sor kerülne a találkozásra, akkor meggondolják magukat,és inkább mimndenféle ürügyre hivatkozva lefújják a találkozót. Észervettük h ezek az estek gyakoriak itt. A férjem és én is kedvesek vagyunk, nem gondoljuk h tolakodóan lennénk, csak egyszerűen szeretnénk tartós barátságot másokkal. Férjemnek akadt olyan újdonsült ismerőse, aki visszaigazolta őt a facebookon, de 1 hónapra rá, le is törölte őt. Férjemet ezek a dolgok nagyon érzékenyen érintették, nagyon szomorú ezek a dolgok miatt. Volt hogy a férjem még mozijegyet is adott az egyik ismerősének (amit a munkahelyén adtak neki), remélve hogy így jobban "bevágódik" az újdonsült barátnál, de az a másik ember még arra sem volt képes, hogy amikor a városunkban járt,h felhívja a férjemet,és öszzefusson vele, aztán a végén ez az ember nemcsak a facebookról törölte ki,hanem a mobiljából is kitörölte a számát, így mikor férjem felhívta őt, azt sem tudta, hogy ki hívta őt, tehát nem írta a mobilja a férjem számát, mivel kitörölte. Nekem is csak folyamatosan a szemembe hazudnak, hogy "oké, fussunk össze, üljünk be valahová kávézni", de a végén mindig csak csalódnunk kell. És észrevettük, hogy különösen a nőkkel nehezebb a barátság kiépítése. Férjemnek eddig 2 jó barátot sikerült szereznie, de nekem csak a suliban vannak barátnőim,ők is bevándorlók,és mikor szeretnék velünk sulin kívűl is találkozni,akkor már sosem érnek rá, mindig mondják h elfoglaltak. Mi is elfoglaltak szoktunk lenni, hiszen megvan a mindennapi életünk, de azért néha lehetne időt szakítani a "barátokra". Vagy rosszul gondolom? Vagy az emberek ennyire csak érdekből barátkoznak, és őszinte,szimpla barátságra nincs is szükségük? gondolom, hogy ezek az emberek nagyon magányosak lehetnek,és boldogtalanok,és csak egy szép álarcot mutatnak a másik ember felé. Ti mit szóltok?
2012. ápr. 17. 04:33
 1/1 anonim ***** válasza:

szia, nem lehet, hogy arra mások a szokások?

nem lehet, hogy ők arra gondolnak, hogy valami partner/szexkapcsolatba akarjátok őket belevinni?!

Nem lehet egy egészséges gyanakvás bennük... és sokan eleve nem szeretik az idegeneket. Szóval türelem

nem kell nagyon erőltetni, és jön majd magától!

Lehet, hogy arra nem divat a lelkizés, a baráti csevegés, zárkózottabbak az emberek...

nem tudom, nem ismerem az ottaniakat, de nektek is toleránsabbnak kell lenni, és igenis könnyedén viselni ezeket a dolgokat. Ha nem jön össze, éppen azért, mert annyit is ért!

sokkal jobb, mintha barátsággal hitegetnének, és jól kihasználnának, aztán dobnak a fenébe, elárulnak!

nyugi!

Szorítok, hogy igaz barátokra leljetek!

Addig is ott vagytok egymásnak! Ez a legértékesebb...

2012. ápr. 19. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!