Tali, kapcsi, mensi, tabi, . - Miért?
Figyelt kérdés
Tudom, már más is kérdezte, de miért kell ez a nyelvezet? Iszonyú. A naribőrnél már komolyan elhomályosodott a szemem. A kedvencem ez a hirdetés: "komoly kapcsira ismiznék". Komolyan, percekig nem fogtam fel, mi az az ismizés. Komoly kapcsira? Önellentmondás. Nem értem, miért nem használjuk normálisan a szavakat. Nem érti, miért nem haszni normi a szavi...2009. jún. 19. 09:10
11/18 anonim válasza:
13 éves lány vagyok, benne a korosztályban. Én nem beszélek így, szerintem szánalmas. A szabcsi szoborhoz mit szólsz? (Szabadság Szobor)Sok barátnőm így beszél, és ha még nem lenne elegendő msn-re lementenek 50 féle karaktert, és akkor olvasd el. Szinte mindent egybe írnak, egy örökkévalóság mire megfejted mire gondolnak. És a tollbamondásokat is így írják... A helyesírásukról jobb nem is beszélni... A múltkor anyukámmal vásároltunk, és a boltos megszólal: "egy pillanat, csak elmegyek memosizni a kezemet"... fúj. És akkor a puxcsi, szercsi, láwollak... blöeeeeee
12/18 anonim válasza:
Kihagytam, hogy miért... Mert divat, és ez a "menőőőőőőőőőőő"
13/18 anonim válasza:
ugyanmár...nem kell ennyire háborogni. mi van akkor, ha most van egy ilyen hullám, esetleg 1-2 kifejezés benne is ragad a nyelvben? jó, persze másik kategória, de ilyen jelleggel a szavaim felére beszólhatna valaki s citálhatna a Mondolatból, merthogy kreálmányok. A nyelv egy önmagát megújító dolog, ami biizony ahhoz idomul ahogy az emberek használják. Nyugi, a hullám egyszer elmúlik, ami pedig életképes ezek közül általánossá válik. nem használom ezeket a kifejezéseket, de nem is bosszant. kérdés: mi benne a bosszantó? ha valaki így beszél hozzád és nem érted (bár azért nem sok agytorna kell hozzá, én csak szőrözésnek érzem ezt a "nem is értem mit mond" mizériát) akkor tessék megkérni, hogy bocsi,de ne rövidítsd a szavakat mert nem tudom kihámozni a mondanivalód és ennyi. Csak apukámat tudom felhozni: azt mondom tök jó, erre ő: mi az hogy tök jó? a tök nem egy jelző...vagy annyira jó mint tök? nem értem egy szavad sem.. szerintem ha valaki így kötekedik, csak úgy, hogy megmutassa ő mennyire igényes nyelvhasználó, az sokkal bosszantóbb:) szerintem.
14/18 A kérdező kommentje:
Bocsi... Hmmm. Azért zavar, mert szerintem része egyfajta elpuhányosodásnak, és olyan dolgokat is becézgetünk, amiknél ez hátborzongató. Depi-öngyi. Azt gondolom amúgy, hogy ez valamifajta védekezési módszer, amikor nem tudunk valamiről egészen konkrétan beszélni.
2009. jún. 22. 08:23
15/18 anonim válasza:
a (0)007-es vagyok:D (áá de rossz) erre, hogy védekezés lenne, még sosem gondoltam. mindig csak panaszkodni hallottam az embereket, hogy ettől elkorcsosul a magyar nyelv. de ez egy érdekes megközelítés, majd elgondolkozom ennek lelki okairól, köszönöm:)
16/18 A kérdező kommentje:
Ezt nem értettem.
2009. jún. 22. 16:11
17/18 anonim válasza:
egy felénk ismert példa, a szőke berkekben, én személy szerint ezen dobtam el az agyam
narisari palimali
na gondolkozz, miez...
adok rá pár másodpercet...
.
.
.
narancssárga pall mall
igen a cigaretta :D
18/18 A kérdező kommentje:
Úristi...
2010. febr. 3. 14:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!