Én vagyok az egyetlen aki falra mászik attól a szótól, hogy "mensi"?
Én lassan az összes "i"-re végződő szótól falra mászok!!!!
Már lassan attól is ami eredetileg is arra végződött! :)
Láttam út menti zöldségárusnál kiírva, hogy: BURGI!!!!!
Tepertős pogácsa: TEPIPOGI
Uborka saláta: UBISALI .....
És így tovább! Butul a nyelvünk! És ez szomorú!
komasa: Ááá ez borzasztó... Én ilyeneket nem szeretnék sehol sem látni:D
11:11 Azért egészségügyi dolgokkal kapcsolatos szavakat nem kéne rövidíteni, és mi lesz következő? A szívinfarktust is lassan becézgetni fogjuk, vagy mi?
Amúgy egy dolog, hogy bántja a fülem/szemem, de azért bizonyos életkor fölött nagyon gáznak tartom ezt.
A szavak rövidítése nem csak a magyaroknál jellemző.Hallanád az angolokat,hogy egy egyszerű szót mennyire képesek rövidíteni..
Azt hagyján hogy a "thank you" szót,lerövidítették egyszerű "thank"-ra de már egyre többször hallom,hogy ezt a kis szócskát is rövidítik egy sima "th" szóra..ezen kívül rengeteg szót rövidítenek.Nem hiba van az,hogy aki kijön hetekig-hónapokig csak pislog,és nem érti őket,mert idő kell míg rá áll a füle a rövidítésekre..
értelmetlen kérdések,nem csak az egészségügynél vannak.
Ha végig olvasod csak az 1 napi kérdéseket akkor jó esetben 100-ból 80 tuti értelmetlen,kitalált vagy nem normális kérdés..
mér ne lehetne egészségügyi szavakat is rövidíteni?
Infi, agyvérzi, agydagi, lábigombi, tüdőgyuszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!