Én vagyok az egyetlen aki falra mászik attól a szótól, hogy "mensi"?
Mindent szoktak becézni, nekem a kedvencem a "tüki" volt egy betegfórumon. Hát a gyomortükrözés aztán minden csak nem becézgetnivaló, de lehet, valakinek könnyebb elviselni így, hogy szavak szintjén ártalmatlannak tünteti fel.
MOndjuk nekem aztán mondhatják a "mensit" attól nem érzem elviselhetőbbnek az extrém görcseimet. De engem ez annyira nem idegesít, gügyögjön tőlem aki akar, csak ne nekem :P
Engem is idegeítenek ezek a becézések. Ha egy bölcsődés (bölcsis) vagy óvodás (ovis) mondja, akkor semmi gond, amikor huszonévesek meg harmincasok, akkor a hidegrázás kerülget.
"népszámcsi" <-- ezt most viccből írtam, de van, aki tényleg ezt használja. Durva, szerintem.
Nekem egy volt kolléganőm hívta így a havivérzését.
Engem is idegesít ez a szócska, ez egyáltalán nem egy "cuki" dolog egy nőnek, amit így kéne becézgetni, hanem egy csak nyűg havonta. Örülni fogok, ha majd későbbi életem során végleg megszűnik.
Meg úgy általában ezek a gyermeteg "becézős" rövidítések idegesítenek amelyek mostanában divatosak. 20 éves kor alatt még elmegy, fiatalság-bolondság, nekik még megbocsátható.
23:24
De tudod mennyi szinoníma van még rá? Igazán nem szorulunk a becézett formára...
14:33
Téged nem is kell oltogatni, magadat minősíted a stílusoddal...
Ennyi erővel téged meg mit zavar, hogy vannak emberek, akiket zavar az a szó, hogy mensi, háh?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!