Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tali, kapcsi, mensi, tabi, ....

Tali, kapcsi, mensi, tabi, . - Miért?

Figyelt kérdés
Tudom, már más is kérdezte, de miért kell ez a nyelvezet? Iszonyú. A naribőrnél már komolyan elhomályosodott a szemem. A kedvencem ez a hirdetés: "komoly kapcsira ismiznék". Komolyan, percekig nem fogtam fel, mi az az ismizés. Komoly kapcsira? Önellentmondás. Nem értem, miért nem használjuk normálisan a szavakat. Nem érti, miért nem haszni normi a szavi...
2009. jún. 19. 09:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert ez a "trendi" *blöáhhh*

Unatkoznak. De az is lehet, hogy az agyuk gyenge ahoz, hogy a normális, egész szavakat mondják ki/fogják fel...

2009. jún. 19. 09:21
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak az a gond, hogy igy sokszor nem érthetö, hogy mit is akar valaki mondani...
2009. jún. 19. 09:23
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Én a vok, mien, lécci, teccik stb. makogástól görcsölök be.Különösen a vok.Nem, nem edény, hanem a vagyok új köznyelvi változata.Pfffff....
2009. jún. 19. 09:48
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideig kísérleteztem azzal, hogy kicsinyítő képzővel írogassak, csak úgy "poénból", mégpedig az emosok.hu oldalon. :P Hát, maradjunk annyiban, hogy igen sok szellemi kapacitásomat lefoglalta, hogy kellően rossz legyen a helyesírásom és kellően sok "édy-bédy" becézést használjak. Az eredmény:

[link]

Mielőtt bárki azt hinné, hogy tényleg 13 éves vagyok és emós, annak mondom, hogy az oldal egy paródia-oldal, amit elszánt rockerek alakítottak ki a poén kedvéért. :)

Hogymiért kell gy írni? Mert ez a menő a 12-20 éves korosztály körében. Remélem, ennek is vége lesz egyszer... Szomorúnak tartom viszont, hogy azok, akik így írnak (és újabban már így is beszélnek) lenézik azt, aki nem tesz így, és még fel is hívja a figyelmet arra, hogy azért a nyelvet ilyen szinten nem kellene rontani. Ez az igazán szomorú. Én úgy szoktam őket leszerelni, hogy a fenti oldalon gyakoroltak alapján írok nekik egy olyan üzenetet (üzcsy-t :P), aminek minden egyes szava rövidítés (mind saját kreálmány, nehogy véletlenül rájöjjenek, mit akartam írni), a végére teszek egy kupac szmájlit (mert az legalább egyértelmű számukra - félelmetes, hogy egyesek már képtelenek szóban kommunikálni, olvastam üzeneteket, amik kizárólag szmájlikból álltak), egy kupac írásjelet, hogy kihangsúlyozzam a mondat típusát, és mehet is.

Érdekes, ezek után tudnak értelmes üzeneteket írni nekem. :)

2009. jún. 19. 09:52
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére már kezd lecsillapodni ez a "trend" is...

Én attól kapok frászt, ha valaki nem bírja használni a sima "v" betűt, csak a "w"-t..

Ti emlékeztek még arra a "homályos" csajra, Cukira? Na, nálunk akkor jött be ez az őrület..

2009. jún. 19. 09:54
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

A masztit kihagytad..

Hát igen, kiborító ez a nyelvezet, kár, hogy nem lehet a pofájukba nevetni ezeknek, akik így írnak, hogy lássák, egyáltalán nem menő, hanem vérciki.

1 hülye elkezd valamit.. Birkanép.

Önálló gondolatoktól, cselekvésektől mentes bazi sok ember. Nem mernek mások lenni.

Bírom az olyan kérdéseket, hogy:

ti már hordjátok a papucsokat?

mi lesz nyáron a divat?

ugye vissza fog jönni a trapéz gatya a divatba, mer nekem az áll jól, a cső nem!

És képesek az emberek azért hordani vagy nem hordani valamit, mert az épp trendi vagy nem trendi. Kiborító.

Bocs, elkanyarodtam..

2009. jún. 19. 10:22
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Idézet a Brian élete c. filmből. Mindent megmagyaráz:

"- Ti mind egyéniségek vagytok!

- Igen! Mi mind egyéniségek vagyunk!"

2009. jún. 19. 10:26
 8/18 A kérdező kommentje:

Sajnos éppen, hogy nem csak a 12-20 éves korosztály. Ez mindenhol tarol. Az egyik kollégám prosinak hívja a prospektust...

Igen, a maszti is teccik, valamint én is szeretem az Édy és Kriszty és egyéb dolgokat. A vok is jó, attól is simán hátast dobok.

2009. jún. 19. 11:39
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy ismerősöm az első diplomája után beiratkozott egy másik szakra, így 23 évesen 18 évesekkel került egy csoportba. December körül elkezdték kérdezgetni az órák előtt egymástól a többiek, hogy "Ti megvettétek már a kari arit?". A barátnőm akkor azt hitte, hogy valami tankönyvről, esetleg valami tárgyról van szó, ami kell valamelyik órára. Tőlük nem kérdezte meg, hogy mi az, de volt egy hasonló korú csoporttársa is, akit felhívott, hogy melyik órára kell a "kari ari" és hol kell azt beszerezni. :D

Utána halálsápadtan mesélte mindenkinek, hogy ő azt hitte rosszul lesz, amikor megtudta, hogy a karácsonyi ajándékokról volt szó. Azóta is mondogatja, hogy ő már milyen öreg, nem érti meg a mai fitalaság nyelvét. :)

Egyébként engem is idegesít, amikor így beszélnek. Ha még csak poén szinten is, akkor is.

2009. jún. 19. 12:46
 10/18 anonim ***** válasza:
Szerintem ez azért van mert így gyorsabban lehet sms-t e-mailt írni ,aztán elkezdték használni a beszédben is.pl vagyok helyett vok kevesebb karakter.Amugy tényleg undorító.De hát ez a trendi sajna.
2009. jún. 20. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!