Ez csak nekem furcsa?
Osztálytársaim egyszer megkérdezték tőlem, hogy tudom-e, hogyan kezdődik a Szózat. Mert hogy ők nem tudták, és jól meglepődtek, mikor én tudtam. Ezért azt mondták, hogy én művelt vagyok. Csak nekem furcsa, hogy nem tudták hogyan kezdődik? Szerintem ez alap, hogy ilyeneket tudjunk.
?
Én nem tudom milyen általánosba jártak ezelőtt, de rajtunk is be volt vasalva a Szózat is, és a Himnusz is.
Lehet csak lusták voltak megtanulni. Most is: Lesz jövő héten matekvizsga tételekből, bizonyításokból, az ember ilyenkor, szerintem, ha időre meg akarja tanulni az anyagot időben kidolgozza, de ma például az osztály több mint fele a barátnőm tételeit fénymásoltatta, és rituálés idegbajt akartak kapni, ha akár csak egy lap is hiányzott, mert közben persze jól össze is keverték őket. A legjobb barátnőm igazából csak egy osztálytársamnak adta kölcsön a tételeket, persze ezt észrevette a többi is, és mindenki kapott az alkalmon, meg volt egy adag veszekedés is, hogy összekeveredtek a lapok, meg ennyit hogy lehet 1 hét alatt megtanulni. Engem ebben az egészben csak az bosszant, hogy a fél osztály a barátnőm munkájából kap jó jegyet, kisujjuk mozdítása nélkül, aztán ha valami nem úgy van, ahogy ők (főleg a falkavezérek) akarják, máris kitör a tömeges hiszti.
Bocsánat, hogy ennyit rizsáztam, de ez most kijött belőlem.
Az alap, hogy valaki tudja, hogyan kezdődik a Szózat! Nem csak "eddig úgy tudtad", hanem ezután is tudd úgy.
Hoyg a barátnőd munkáiból szereznek jó jegyet, az egy hatalmas csapda számukra, főleg majd érettséginél koppannak. Ha a barátnődnek nem jelent plusz munkát, időráfordítást... egye meg a fene őket, megérdemlik.
Nekem meg az a véleményem, hogy abban is eléggé el vannak tévedve, hogy "egy hét alatt" kell ezt a sok anyagot megtanulni.
Hát b.szki, akkor mi a jó fr.ncnak meresztették eddig a s.ggüket abban a k.rva iskolában?
Annakidején az osztályban közepes tanulónak számítottam, mégis az éretségire 2, azaz kettő napot "tanultam". Ze annyit jelentett, hogy elővettem négy évre visszamenőleg a füzeteimet, bennük volt minden, leültem, átnéztem, ami már homály volt még kétszer-háromszor elolvastam, aztán annyi. Mentem érettségizni, és minden ötös lett, az egy matek kivételével, mert az 4-es (de ahhoz mindig hülye voltam).
Kész.
Egy érettségire 4 évig tanulsz!
Egyetemen előfordulhat, hogy egy napod van felkészülni egy vizsgára (és az is általában a lustaságodnak köszönhető), de ha ez középiskolában is így alakul, akkor az a diák és a szülő felelőssége és hibája. Nem hiszem, hogy a tanár egy héttel a vizsga előtt adta volna ki az egész anyagot.
Te csináld úgy a dolgaidat, ahogy eddig, ne foglalkozz a balf.szokkal. Ők a ravaszságukból élnek, te meg az okosságodból.
Igen, én is úgy érzem, hogy bizony ravaszok.
Amúgy már 2 éve minden óra előtt ezt hallgatjuk: "Kész a házid? Odaadod?"
Van úgy ritkán, hogy én se tudom megcsinálni időhiány vagy másvalami miatt, de nem csináltam belőle rendszert.
Szerintem még kényelmetlen is óra előtt kapkodni a házival, otthon jobb megcsinálni nyugalomban (szerintem)
Nem tudom, idén hogy lesznek a dolgok, szerintem az osztály nem változott semmit e téren, pedig nekik is jobb lenne, mert amíg nem csinálják a házit, az anyagot se gyakorolják.
És most már 11.-sek vagyunk.
Na ez a matek is nagy szám volt.
Olyan sorrendbe mehettünk, amilyenbe akartunk, bement előre hat osztálytársam, azért, hogy előbb mehessenek haza, plusz hogy az EGYEST gyorsan megkaphassák, és sipirc haza.
Nekem a vizsga négyes lett, egy bizonyítást nem tudtam.
A tételeket a tanár év elején adta ki, ok, én se szeptemberben kezdtem el tanulni, hanem januárban, de azon csodálkoztam hogy 1 héttel vizsga előtt az osztály túlnyomó többségének semmi nem volt kidolgozva.
Azért fájt, hogy úgy osztják szét barátnőim tételeit, mint a vásári portékát, mert fájt látnom a kihasználást. Főleg azoktól, akiktől nem vártam volna... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!