Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A "Jónapot" rövidített köszöné...

A "Jónapot" rövidített köszönésforma illetlenebb, b*nkóbb mint a teljes "Jónapot kívánok"?

Figyelt kérdés

Egy nővel (még nem néni!!de már idősebb) találkoztunk, aki abban a társasházban lakik, ahol mi. Mi a párommal úgy köszöntünk hogy Jónapot, erre ő ezt mondta, hogy "Jónapot kívánokkal illik egy idősebb nőnek köszönni, ugye?!"

Csak kíváncsi vagyok, szerintetek sem állja-e meg a helyét ez a köszönésforma.

2009. jún. 9. 14:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
50%
Ha nem állná meg a helyét?Miért, a "vok"(vagyok),"mien"(milyen)...stb. makogásokat is használják már írásban is, mégsincs semmi létjogosultsága, és remélem soha nem is lesz.persze a kettő nem ugyanaz, csak egy elrettentő példát akartam írni.
2009. jún. 12. 06:41
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Ennél nagyobb problémája sose legyen annak, aki ezen kiakad és a neten elterjedt gügyögésekhez hasonlítja (aminek összehasonlítási alapja nincs), ne legyen soha lakás-gondja, munkanélkülivé sose váljon önhibáján kívül, ne semmizze ki a saját családja, ne éhezzen, ne szomjazzon, ne legyen beteg, ez legyen a legnagyobb problémája az egész életben, hogy ezen kiakadjon. Jó napot!
2009. jún. 12. 10:39
 23/25 anonim ***** válasza:
52%
Köszönöm a jókívánságokat.Hasonlóakat kívánok én is!
2009. jún. 12. 10:41
 24/25 anonim ***** válasza:
Nekem azt tanították, hogy röviden "Jó napot" az nem szép, de a suliban muszáj vagyok így köszönni, mert amikor rohanok egyik óráról a másikra, akkor se nekem, se a tanárnak nincs ideje leállni köszöngetni. Mégis volt olyan, aki belémkötött emiatt, azóta neki Jó napot kívánok-kal köszönök. Én csak azon csodálkozom, hogy van, aki vissza se köszön, rám se néz, csak elsétál mellettem.. Bunkók!
2009. jún. 15. 12:54
 25/25 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam,hogy Jónapot tanárúr,tanárnő,Teri néni stb.Általában jónapot,de legalább nem helló-val köszönök egy jóval idősebbnek. :)
2009. júl. 26. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!