Miért nevelik bele az emberbe, hogy ciki wc-re menni? Hogy szégyellni kell, ha rájön a szükség?
"Nem a wc-re menés a ciki, hanem az, ha az ember másfél óráig nem képes szabályozni. Természetesen a betegség kivétel, de egy egészséges embernek ezt meg kell tudni oldania."
De látod épp ezt nem értem! Ha nincs rám kiírva, hogy "fel vagyok fázva", akkor miért lesajnálandó, ha wc-re kell mennem? És a kérdésem nem kizárólag arra irányul, aki előadás, konferencia, busz út stb. közben ki szeretne menni, hanem úgy általában. Ha valaki a moziba ülés előtt szeretne egyet pisilni - amikor miért ne tehetné? -, akkor is megkapja a pillantást, hogy "nem igaz, hogy nem bírod ki".
Én kifejezetten "arról vagyok híres", hogy állandóan pisilnem kell, ha meg fel vagyok fázva, akkor ne is beszéljünk róla. A barátaim és a családom már megszokták, a párom is, így bárhova megyünk, nincs ebből gond. A gond inkább akkor van, ha utazok valahova. Már néha a családot is kiakasztom, hogy háromnegyed óránként meg kell állni miattam, de ez van. Igyekszem kevesebbet inni, ha olyan helyre megyek, hogy azért 1-2 órát kibírjak, de nem tudok mit csinálni, én mindig is ilyen voltam, ha egyetemen nem tart szünetet a tanár, akkor bizony mire letelik az a másfél óra, nagyon sokszor rohanok már utána a wc-re. Nem tartom cikinek, ha kell, hát kell, ez van. Akik ismernek, azok csak röhögnek rajta, hogy ennyit járok wc-re, akik nem ismernek, azoknak meg nem érdekel a véleménye. :)
Nagyobb dolgokat én sem szeretem akárhol elintézni, csak ha muszáj, de a röhögő görcs és az undor sem kap el, hogyha hallom, hogy a szomszédban valakinek nagy dolga van, avagy közli a párom vagy egy barátom, hogy rájött a szapora, várjuk meg.
Idegennel azért én sem közölném valamiért sosem, hogy miért megyek ennyit mosdóba.
Igen, ki kéne bírni X időt wc nélkül, de azért a szervezet sem egy pontosan működő gépezet, hogy na, akkor most nincs kis és nagy szükség, mert óra van, vagy bármi más.
Nekem is volt olyan, nem sűrűn, de hirtelen rám tört a szükség, akár kicsi vagy nagy és nem volt mese, menni kellett, hiába voltam előtte mondjuk 30 perccel wc-n.
Aki ezen röhög, lenézi a másikat, az éretlen egyed.
Nem értem miért kéne kibírni ahogy az egyik előttem szóló fogalmazott: "egy egészséges embernek" másfél-két órát mosdóba menés nélkül? Valaki elmagyarázná? Lehet,hogy én vagyok a hülye, de tényleg nem értem! Ha kell, kell. Legyen az kis vagy nagy dolog akár.Oké,hogy illemszabályok meg blabla.. na de a szervezetemnek nem tudom azt mondani,hogy akkor "Légyszíves vese most ne működj!"
Vagy tényleg ennyi hülye felfogásom van?!
Örülök, hogy írtok, de a kérdésemre nem igazán válaszol senki.
Vagy ennyi volna az egész, hogy az illemszabályok miatt "ciki"? De hát ha az ember az erre kialakított helyen végzi a dolgát, az miért "illetlen"? Pláne, ha senkit nem sért meg vele, mert nem állít meg távolsági buszt, és a többi..
Komolyan nem értem miért tapad ehhez szégyenérzet. Erre keresném a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!