Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért baj, ha zenét hallgat...

Miért baj, ha zenét hallgat az ember a különböző tömegközlekedési eszközökön?

Figyelt kérdés

Most olvastam egy weboldalon, hogy egy nő arra panaszkodik, hogy a fiatalok fülhallgatóval zenét hallgatnak a buszokon, és hogy ez mennyire zavaró, mert nem hallják, ha ő beszélgetni akar. Nem értem. Lassan 20 éves vagyok, és bár sokan fiatalabbnak néznek, nem értem a felháborodásukat, ha nem akarok beszélgetni. Leginkább idősek csinálják ezt. Többnyire nagy méretű fejhallgató van rajtam, tehát egyértelműen látszik, hogy zenét hallgatok, de odaáll/ül mellém és elkezdi mondani a baját. Köteles vagyok vadidegenekkel beszélgetni?

Az persze más, ha valamit kérni szeretne (jelezzek, csukjam/nyissam az ablakot, akármi). Akkor esetleg finoman hozzá kell érjen mondjuk a vállamhoz, azt észreveszem és szívesen segítek.

Félreértés ne essék, nem vagyok embergyűlölő, de nehogy már azért ne hallgathassak zenét, mert valaki esetleg beszélgetni akar. Bár fiatal vagyok, de nekem is meg van a saját életem, a saját gondjaim.

2012. febr. 7. 15:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Igazából nem gyakorin volt, hanem egy hírportálon, politikai téma, mire az egyik kedves hölgy benyögte, hogy a fiatalok ilyenek, meg olyanok, még a fülükben is ott a fülhallgató, hogy ne lehessen beszélni hozzájuk.

Speciel én tisztességes, normális embernek tartom magam, hadd legyen már ennyi "bűnöm", hogy a buszon zenét hallgatok. :) Igazán ez bosszantott fel, hogy egyrészt 20 évesen ne kelljen már társalkodónőt játszanom, másrészt pedig attól, mert szeretem a zenét, nem vagyok automatikusan valami senkiházi tahó.

2012. febr. 9. 20:58
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én fülemben is lóg a füles állandóan, ha utazok.

Mégpedig azért, mert nem vagyok másokra kíváncsi. Félreértés ne essék, segítek én is szívesen bármiben, leszállni, felszállni, jelezni, stb., de annyira idegesített hallgatni másokat utazás közben, panaszkodtak, nyavalyogtak, üvöltöztek, telefonról hallgatták a zenét, stb, hogy ez a fegyverem ellenük. (most ezért kapni fogok, de a cigányok idegesítenek a legjobban, ahogy üvöltözve, kötekedve, teszik magukat...)

22/L

2012. febr. 11. 11:10
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

én már öreg motoros vagyok, de nekem is van a fülemben hallgató, vagy teló...persze, ha szólnak hozzám, kiveszem, és a szemébe nézek...befejezte, akkor vissza a cájg, és a környezet kikapcsolva...

olyan a szerkezet, hogy alig kell szólnia mert jól hallható, de más nem hall semmit...van aki azt hitte, nem is szól...

2012. febr. 13. 18:23
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Én direkt azért hallgatok zenét, hogy ne kelljen beszélgetnem senkivel.

Épp elég bajom van ezek nélkül a "beszédes kedvűek" nélkül is, legalább a buszon hagyjanak már békén!

Máshol úgysem tudnék egyedül lenni.

2020. okt. 28. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!