A ruhazsebkendő miért számít illetlenségnek? (nem otthon)
Anyukám is folyton azt mondta, pl ha náthás vagyok, hogy vigyek magammal papír zsebkendőt, mert a ruhazsebkendő az nagyon illetlen dolog más emberek előtt stb.
De miért?
Amikor utazok, vagy megyek valahova, akkor mindíg látok 1-2 vagy akár több idős bácsit/nénit aki ruhazsebkendőbe fújja az orrát.
Miért számít illetlenségnek a ruhazsebkendő a papír zsebkendővel szemben?
Ruhazsebkendőt csak akkor szoktam használni ha náthás vagyok. Máskor mindíg papírt használok. Viszont ha náthás vagyok, akkor nem szeretem a papír zsebkendőt mert kidörzsöli az orromat nagyon, az meg nagyon fáj.
Miért illetlen a ruhazsebkendő pl az utcán vagy máshol?
Asssszta, micsoda vita kerekedett itt.
íme: ha már illem és etikett, akkor az alapján inkább ruhazsepi.
Amúgy meg mindkettőt lehet civilizáltan és gusztustalanul is használni, ezért ugyan kár egymást így lehurrogni. A célra mindkettő alkalmas, a mellettük vagy ellenük szóló érvek nem is ezt ragozzák, hanem az egyéb (kényelmi, környezetvédelmi, hagyomány/illembeli) szempontokat.
Jó lenne egyszer megfigyelni, hogy a brit királyi család tagjai mibe fújják az orrukat.
Kár, hogy még nem mutatták a tv-ben. :D Tényleg, ők soha nincsenek megfázva, sosem tüsszentenek?
33.
:D :D :D te ezt komolyan így gondolod???? :D
Semmi közöm mások orrfújásához, majd hoz magával, ha akar. Ha meg nem, az nem az én bajom.
Szerintem a válasz a kérdésre az, hogy sok ember imád undorogni mindentől és ha ennek felhasználásával másokat cikizhetnek, az külön nyeremény számukra.
Akárhogy is van, ruhazsebkendőbe orrot nem fújunk! Az csak arra jó, hogy pár csepp könnyet felitassunk vele egy esküvőn.
Fújni a taknyot a papírba kell.
ez nagyon nagy tévedés!!!!
mit gondolsz, mióta van papírzsepi ?!!!!! nem olyan régóta
Nagyon érdekes kérdés. Nem írom le, pontosan kit és hol, de a múltkor egy sztárügyvédet láttam, ahogy elegánsan előveszi a textilzsebkendőjét és miközben mindenki őt nézte (nem a zsebkendő, hanem amiatt, mert éppen beszédet tartott), használta is. Engem is kissé meglepett. Ez alapján azt hiszem, felfogás kérdése.
Itt szerintem nem az a kérdés, hogy illő vagy gusztusos-e a textilzsebkendő, hanem hogy annak számít-e. Idősebb férfikörökben ezek szerint nem. Abszolút jól szituált férfiak esetében sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!