A ruhazsebkendő miért számít illetlenségnek? (nem otthon)
Anyukám is folyton azt mondta, pl ha náthás vagyok, hogy vigyek magammal papír zsebkendőt, mert a ruhazsebkendő az nagyon illetlen dolog más emberek előtt stb.
De miért?
Amikor utazok, vagy megyek valahova, akkor mindíg látok 1-2 vagy akár több idős bácsit/nénit aki ruhazsebkendőbe fújja az orrát.
Miért számít illetlenségnek a ruhazsebkendő a papír zsebkendővel szemben?
Ruhazsebkendőt csak akkor szoktam használni ha náthás vagyok. Máskor mindíg papírt használok. Viszont ha náthás vagyok, akkor nem szeretem a papír zsebkendőt mert kidörzsöli az orromat nagyon, az meg nagyon fáj.
Miért illetlen a ruhazsebkendő pl az utcán vagy máshol?
Nem tudom, miért illetlenség pedig ideje lenne visszaszokni rá. A papír zsebkendő ma is luxus, erdőket irtanak ki, majd vegyszerekkel kezelik, hogy 3rétegü, puha, illatos zsebkendőt kapjunk amibe egyszer fújja az ember az orrát.
Még nekem sem sikerült visszatérnem a textilzsebkendő használatára, de legalább igyekszem többször használni a papír zsebkendőt, az meg, hogy tépőzáras lesz nem igazán érdekel, hiszen csak én használom.
Ja és hogy mindenki papír zsebkendőt használ te meg textilt az egy percig se érdekeljen.
A textilzsebkendőt is lehet értelmesen használni, egyáltalán nem kell belenyúlni a takonyba. Náthás ember több darabot is visz magával, és ha az egyik elhasználódott, cseréli. Otthon meg kimossa, ha szerencsés, mosógéppel, és nem veszi százasával a papírzsebkendőt.
Mellesleg az én illemtankönyvemben még az áll, hogy alkalmi ruhában textil zsebkendőt kell használni, öltöny zsebébe nem tömködünk papírzsebkendőt. (Nem a díszzsebkendőre, hanem az orrfújósra értették.)
Mondjuk ugyanez a könyv a rágógumizást is illetlennek tartotta bizonyos helyeken, pl. orvosi rendelő, iskola meg hasonlók.
Én csak azt nem értem, hogy aki textilzsebkendőt használ, az hogy mossa ki?
Mert elég undorító dolog beletenni a mosógépbe a többi ruha mellé. Tehát kézzel kell kimosnia. Akkor meg nyúlkálhat a takonyba.
Azért,mert szerintem igénytelenség.benn van zsebedben,tiszta takony,utána megfogod a kilincset,kezet fogsz másokkal.és a kórokozók is sokkal jobban fertőznek,mint ha kifújnád az orrod egy papírzsepibe,és kidobnád egy zárható kukába.
30/F
Fertőzésveszély szempontjából a papír zsebkendő semmivel sem jobb, mint a textil. Nem is alkalmas orrfújásra, inkább csak szipogáskor használható.
Igénytelenség a textilzsebkendő? És a papír zsebkendőt zsebben tárolni? Mert ilyent is lehet látni. Vagy azért, mert nem volt hova dobni a használat után, vagy azért mert tényleg trehány az illető.
A zsebben tartott takony miért fertőzőbb, mint a szemetesben lévő? Mindenki hordjon magánál egy zsebégetőművet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!