A ruhazsebkendő miért számít illetlenségnek? (nem otthon)
Anyukám is folyton azt mondta, pl ha náthás vagyok, hogy vigyek magammal papír zsebkendőt, mert a ruhazsebkendő az nagyon illetlen dolog más emberek előtt stb.
De miért?
Amikor utazok, vagy megyek valahova, akkor mindíg látok 1-2 vagy akár több idős bácsit/nénit aki ruhazsebkendőbe fújja az orrát.
Miért számít illetlenségnek a ruhazsebkendő a papír zsebkendővel szemben?
Ruhazsebkendőt csak akkor szoktam használni ha náthás vagyok. Máskor mindíg papírt használok. Viszont ha náthás vagyok, akkor nem szeretem a papír zsebkendőt mert kidörzsöli az orromat nagyon, az meg nagyon fáj.
Miért illetlen a ruhazsebkendő pl az utcán vagy máshol?
Egyesek unatkoznak, és túl sokat foglalkoznak értelmetlen dolgokkal. Most mit zavarja Bözsikét, hogy a Jucika rongyba fújja?
Mert vannak buta szokások, de főképp ilyen felvágós viselkedések, versenyezgetések, hogy kinek milyen jól vagy stb.
Szerintem a papírzsepi megjelenésekor az még luxus volt, drágább, mint rongyzsepibe fújni és kimosni. Továbbá a rongyhoz kapcsolódik a munka, hogy ki kell mosni, a papírt meg csak kidobni.
Tehát a rongyzsebkendő inkább a szegényebb emberkehez köthető. (Más erre parasztot mondana.) És mivel ugye szeretnek dicsekedni, felvágni, sokan teljesen elhatárolódtak a rongyzsepitől. És mivel unatkoznak, azzal szórakoztatják magukat, hogy lenézik azt, aki még használja.
Ez butaság.
Aztán majd jön egy divat, hogy elő a rongyzsepikkel! Ki tudja, lehet pár év múlva olyan ruhákat terveznek majd, ami klasszul néz ki, ha kilóg belőle egy kockás zsepi széle, vagy ilyesmi. Akkor majd előszedik ők is....
Ez olyan, mint pl a nejlon ruha. Régen csak a gazdagoknak telt rá. A flanel anyag meg a szegényeké volt. Ma meg a természetes anyagok a drágábbak, a nejlon vackok meg még cikik is...
(Egyetértek a náthás időszakbéli rongyzsebkendő használattal!)
Én csak végszükségben használok papírzsepit, nem szeretem. Nem részletezem miért.
A textilzsebkendő használatának van egy helyes módja. Meg kell tanulni, s akkor nem undorító.
Rongyot nem használok ilyen célra, és ostobaság a textilzsebkendőt a szegénységgel összekötni. Aki így tesz, az simán hülye.
Én tudom normálisan használni, vagyis nem lóg belőle minden mindenfelé...
Persze az gusztustalan ha úgy fújja valaki hogy nagyon látszik, bár én ilyennel (hála a jó égnek) még nem találkoztam.
Régebben miért számított luxusnak a papírzsepi? Hisz ma egy 200 db-os csomag párszáz forint...(kb 100-150FT, legalábbis itt)
De én azért nem szeretem mert kidörzsöli az orromat, és az fáj nagyon, főleg ha náthás vagyok és sokszor fújom. Legalább "puhább" lenne , mint mondjuk a ruhazsepi.
Nem számított soha luxusnak, csak nem olyan nagyon régi, s kezdetben ritkaság volt.
Én azért nem szeretem a papírt, mert a legtöbbje csak arra jó, ha elcsöppenne az ember orra, akkor felitathatja vele. Trombitálásnál már minden turhás lesz, mert teljesen szétázik. elszakad.
Na hát igen, könnyen elszakad, ráadásul a legjobb esetben is csak max 2-szer 3-szor lehet használni...
Meg durván kidörzsöli az orrot, nem értem miért pont ilyen anyagból kellett csinálni, ráadásul mintásat, ami még jobban kidörzsöli...
Mert azt hihetik az emberek, valamelyest jogosan, hogy véletlenül belenyúlsz a takonyba, aztán úgy fogdosol mindent össze.
Nem illik a többi emberrel szemben az ilyen udvariatlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!