Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A ruhazsebkendő miért számít...

A ruhazsebkendő miért számít illetlenségnek? (nem otthon)

Figyelt kérdés

Anyukám is folyton azt mondta, pl ha náthás vagyok, hogy vigyek magammal papír zsebkendőt, mert a ruhazsebkendő az nagyon illetlen dolog más emberek előtt stb.

De miért?

Amikor utazok, vagy megyek valahova, akkor mindíg látok 1-2 vagy akár több idős bácsit/nénit aki ruhazsebkendőbe fújja az orrát.

Miért számít illetlenségnek a ruhazsebkendő a papír zsebkendővel szemben?

Ruhazsebkendőt csak akkor szoktam használni ha náthás vagyok. Máskor mindíg papírt használok. Viszont ha náthás vagyok, akkor nem szeretem a papír zsebkendőt mert kidörzsöli az orromat nagyon, az meg nagyon fáj.

Miért illetlen a ruhazsebkendő pl az utcán vagy máshol?

2012. jan. 20. 21:52
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%
En meg ilyenrol nem is hallottam. En is a ,,ruha" valtozatot hasznalom...
2012. jan. 20. 22:10
 2/44 anonim ***** válasza:
85%
Nem illetlen ,nem ez a jó szó rá ,csak kiment a divatból.De ha belegondolsz nem túl gusztusos a taknyodat hordozni egész nap egy darab textilen ami a zsebedbe van gyűrve és újra meg újra elővenni a tépőzáras zsepit:D Papirral is szoktak ilyet ,de jó esetben kidobják használat után.
2012. jan. 20. 22:19
 3/44 anonim ***** válasza:
87%

Egyesek unatkoznak, és túl sokat foglalkoznak értelmetlen dolgokkal. Most mit zavarja Bözsikét, hogy a Jucika rongyba fújja?

Mert vannak buta szokások, de főképp ilyen felvágós viselkedések, versenyezgetések, hogy kinek milyen jól vagy stb.

Szerintem a papírzsepi megjelenésekor az még luxus volt, drágább, mint rongyzsepibe fújni és kimosni. Továbbá a rongyhoz kapcsolódik a munka, hogy ki kell mosni, a papírt meg csak kidobni.

Tehát a rongyzsebkendő inkább a szegényebb emberkehez köthető. (Más erre parasztot mondana.) És mivel ugye szeretnek dicsekedni, felvágni, sokan teljesen elhatárolódtak a rongyzsepitől. És mivel unatkoznak, azzal szórakoztatják magukat, hogy lenézik azt, aki még használja.

Ez butaság.

Aztán majd jön egy divat, hogy elő a rongyzsepikkel! Ki tudja, lehet pár év múlva olyan ruhákat terveznek majd, ami klasszul néz ki, ha kilóg belőle egy kockás zsepi széle, vagy ilyesmi. Akkor majd előszedik ők is....

Ez olyan, mint pl a nejlon ruha. Régen csak a gazdagoknak telt rá. A flanel anyag meg a szegényeké volt. Ma meg a természetes anyagok a drágábbak, a nejlon vackok meg még cikik is...

(Egyetértek a náthás időszakbéli rongyzsebkendő használattal!)

2012. jan. 20. 22:24
 4/44 anonim ***** válasza:
81%
Hehe ebben van valami : D mondjuk en mindig csak egyszer fujok bele mert en is picit undoritonak tartom :)))
2012. jan. 20. 22:25
 5/44 anonim ***** válasza:
100%
Nem illetlenség a használata. Ki mit szeret...
2012. jan. 20. 22:35
 6/44 anonim ***** válasza:
100%

Én csak végszükségben használok papírzsepit, nem szeretem. Nem részletezem miért.

A textilzsebkendő használatának van egy helyes módja. Meg kell tanulni, s akkor nem undorító.

Rongyot nem használok ilyen célra, és ostobaság a textilzsebkendőt a szegénységgel összekötni. Aki így tesz, az simán hülye.

2012. jan. 20. 22:39
 7/44 A kérdező kommentje:

Én tudom normálisan használni, vagyis nem lóg belőle minden mindenfelé...

Persze az gusztustalan ha úgy fújja valaki hogy nagyon látszik, bár én ilyennel (hála a jó égnek) még nem találkoztam.

Régebben miért számított luxusnak a papírzsepi? Hisz ma egy 200 db-os csomag párszáz forint...(kb 100-150FT, legalábbis itt)

De én azért nem szeretem mert kidörzsöli az orromat, és az fáj nagyon, főleg ha náthás vagyok és sokszor fújom. Legalább "puhább" lenne , mint mondjuk a ruhazsepi.

2012. jan. 20. 22:47
 8/44 anonim ***** válasza:

Nem számított soha luxusnak, csak nem olyan nagyon régi, s kezdetben ritkaság volt.

Én azért nem szeretem a papírt, mert a legtöbbje csak arra jó, ha elcsöppenne az ember orra, akkor felitathatja vele. Trombitálásnál már minden turhás lesz, mert teljesen szétázik. elszakad.

2012. jan. 20. 22:50
 9/44 A kérdező kommentje:

Na hát igen, könnyen elszakad, ráadásul a legjobb esetben is csak max 2-szer 3-szor lehet használni...

Meg durván kidörzsöli az orrot, nem értem miért pont ilyen anyagból kellett csinálni, ráadásul mintásat, ami még jobban kidörzsöli...

2012. jan. 20. 23:04
 10/44 anonim ***** válasza:
24%

Mert azt hihetik az emberek, valamelyest jogosan, hogy véletlenül belenyúlsz a takonyba, aztán úgy fogdosol mindent össze.

Nem illik a többi emberrel szemben az ilyen udvariatlanság.

2012. jan. 21. 00:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!