Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek kinek kell bemutat...

Szerintetek kinek kell bemutatni kit, kinek kell bemutatkoznia kinek? Szokás ma ez még?

Figyelt kérdés

Tegnap sörözni mentem a barátaimmal. A megbeszélt találkozóhelyen még csak az egyik lány volt ott. Volt vele egy ismeretlen lány is, akit én még sosem láttam. Mivel én érkeztem később, vártam, hogy a lányismerősöm bemutat neki vagy ő bemutatkozik, de ez nem történt meg. Én pedig bemutatkoztam volna, mert ismeretlenekkel társalogni nem szeretek, de ezek után már cikinek éreztem, ha én mutatkozom be. Szerintetek én voltam illetlen, vagy ők, vagy ma már ezek a dolgok nem számítanak? (előre kérem, lecseszésektől kíméljetek meg, köszi)

Mert történt velem már olyan, hogy barátnőm gólyabálján voltunk, aztán csatlakoztak 1-1,5 órával később barátnőm szaktársai néhányan, és mivel barátnőm szerette volna, ha az este hátralevő részében velük vagyunk, nem különülünk el, ezért bemutatkoztam, és azt láttam, hogy tök furán néznek rá, kábé "ez meg mit akar, mik ezek a régimódi dolgok" arckifejezéssel.

2012. jan. 20. 14:00
 1/6 A kérdező kommentje:

javítás:

helyesen "tök furán néznek rám"

2012. jan. 20. 14:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem veled van a baj, a lányoknak kellett volna bemutatkozniuk, vagyis az ismerõsödnek kellett volna bemutatni õket neked!
2012. jan. 20. 14:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Persze, hogy számítanak. Csak a sok nagyokos szülő, -aki orrba-szájba bizonygatja, hogy a diploma csak egy darab papír, az illemszabályok meg felesleges cifraság- nem tanítja meg ilyenekre a gyerekét, csak mert ő maga sincs tisztában a szabályokkal. Inkább rálegyint, hogy ő nem urizál és ebben a szellemben neveli fel a gyerekeit is.
2012. jan. 20. 15:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem az érkezési sorrend egyáltalán nem számít.

Ha van 3 ember, ahol kettő nem ismeri egymást, a harmadik pedig ismeri mindkét felet, akkor neki kell őket egymásnak bemutatni.

Édes mindegy hogy te érkezel vagy ők érkeznek.

Ez az alap.

Viszont abban az esetben ha az az illető aki a két idegent betudná egymásnak mutatni,nem ismeri az illemet, és megfeledkezik a bemutatásról, akkor annak illik bemutatkozni, aki érkezik a társasághoz, illetve ha férfi-nő felállásról beszélünk, akkor a férfinek kell bemutatkozni attól függetlenül hogy ő volt-e a társaságaba előbb, vagy ő érkezett-e meg.

[link]

A protokoll soha nem megy ki a divatból, illetve nem lenne szabad kimennie.

Nem vagyok idős, 21 éves vagyok de nem hogy nem érzem cikinek azt hogy ismerem, és betartom a protokoll szabályait, hanem pont hogy az ciki ha valaki nem tartja be.Viszont sajnos sokan elfeledkeznek róla.

Ez az általad "ez meg mit akar, mik ezek a régimódi dolgok" titulált arckifejezést, én úgy figyeltem meg hogy az illemet elfelejtő, nemtudók szokták használni, mert rájönnek hogy mekkora tahók, és a szégyen próbálják így leplezni.

2012. jan. 20. 23:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem nagyon szokás ma már hogy a másiknak bemutatod az ismerősödet akit még nem ismer.

Volt olyan hogy bulizni mentünk és egy társaságban volt velünk az egyik ismerősünk barátnője. Nem mutatkozott be, én se, nem mutatták be nekem. Ettől függetlenül az este folyamán beszéltünk pár mondatot.

Házibuliba is mentem már úgy hogy nem ismertem ott pár embert, velük kezet fogtam és bemutatkoztunk.

Másik házibuli. Itt nagyrészt lányok voltak, na ők nem mutatkoztak be és a házigazda se mutatta be őket nekem, 2-en voltunk akik nem ismertünk ott szinte senkit csak 2-embert a kb 14ből. 1-2 fiú volt, ők bemutatkoztak.

A lányokkal szinte nem is beszéltünk csak 1-2 szót.

2012. jan. 23. 20:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Na de miért nem szokás? Ezek nem egyszerű szabályok, amiken lovagolni lehet. Én egészen egyszerűen nem szeretek olyanokkal lenni, akikkel nem mutatkoztunk be egymásnak, oldott beszélgetés így beindulni nem tud. Bemutatkozás nélkül dumálni nincs kedvem, mert így a másik ember csak egy idegen, semmi több.
2012. jan. 24. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!