Miért szeretnek az emberek TV-t nézni, rádiót hallgatni?
Engem nem idegesít a csend. Én sem értem miért mondják azt, hogy "csak zörögjön valami". Én szeretek gondolkodni, arra összpontosítani amit csinálok, nem szeretem ha valami elvonja a figyelmem.
Van egy üzlet, ahova rendszeresen járok. Alapból szeretek az eladóval beszélgetni, mert nagyon aranyos, de folyton üvölt nála a rádió és mindig túl kellett kiabálni. Az utóbbi időben már azt csinálom, hogy azért sem beszélek hangosabban, aztán egy idő után lehalkítja, mert nem hallja amit mondok. :-)
tv-t már évek óta nem nézek. amikor másnál vagyok, és megy a tv, akkor hallok egy olyan különös halk zúgást, amit a készülék bocsájt ki. na, az idegesít.
rádiót, zenét szívesen hallgatok, mert közben lehet mást is csinálni. takarítani, mosogatni pl szívesebben szoktam, ha megy valami jó kis pörgős nóta :)
elaludni is csak filmre tudok, nyomaszt ha full kuss van. gyerekkoromban mesés magnókazettát hallgattam. ennek köszönhetően betéve tudtam egy halom népmesét és Mátyás királyos történetet :D
Egy pszichiátertől hallottam: akinek szüksége van arra,hogy állandóan legyen zaj körülötte,az fél a saját gondolataival egyedül lenni. Sok igazság van benne.
Én is inkább a csendet szeretem.
"Mert nem kell semmit sem csinálni, gondolkodni és kényelmes. Árad a sok agymosás. Könyv olvasás már megerőltető dolog sokak számára."
"Kényelmes" házimunka közben könnyű olvasni, valóban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!