Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi történhet, ha a büntetéseme...

Mi történhet, ha a büntetésemet nem fizettem ki?

Figyelt kérdés
Megbüntetett bíróság, de nem volt annyi pénzem, hogy kifizessem. Külföldre mentem munkát vállalni, de csak egy fél év múlva jutok majd haza. Illetékbélyegben kellett volna leróni 15 ezer forintot, de nekem még annyim sem volt. Tavaly decemberben lett volna esedékes a dolog.
2012. jan. 19. 09:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Végrehajtják, a késedelmi kamatokkal együtt.

Az illeték lerovása pedig nem büntetés, hanem ez az eljárás díja.

2012. jan. 19. 10:13
 2/4 anonim ***** válasza:

Akár többszörösére is duzzadhat az összeg, végrehajtó díja, kamat stb. Abban az egyben ne reménykedj, hogy majd elfelejtik. Nem fogják. Lehet, hogy akár évekig nyugtod lesz, de egyszer csak jelentkeznek egy akkora összeggel, hogy kiesik a szemed.

Előttem szólónak igaza van, a pénzbüntetés nem egyenlő az illetékkel. Ezt szerintem vagy amellett kell még pluszban befizetni, vagy félreértetted és nem megbüntettek, hanem illeték fizetését írták elő.

2012. jan. 19. 10:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem igenis illetékbélyeggel lehet "kifizetni" a szabálysértést..mondjuk közlekedési bírság.
2012. jan. 19. 11:35
 4/4 anonim ***** válasza:
A büntetést is illetékbélyegen kell befizetni. Ha ezt nem teszed, akkor végrehajtás történik vagy le kell ülnöd.
2012. jan. 19. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!