Le akarok szokni a káromkodásról, milyen helyettesítő kifejezéseket tudnátok ajánlani?
SZERINTEM:
A káromkodásról nem lehet leszokni. Mivel ha ideges vagy, vagy egyszerűen túlzott beszélgetésbe kezdesz, már csak alapból kicsúszik a szádon... Vagyis, ez attól is függ hogy mennyit káromkodsz általában: Ergo, ha keveset akkor még TALÁN letudsz szokni helyettesítő szavakkal, de erre is kevés az esély. De egyébként minek leszokni róla? Ha olyan kedved van, egy laza, de finoman szólva durva káromkodás mindent megold. Meg ha haverok környezetében vagy... Na én akkor sem tudom megállni. Pl.: Megiszunk egy sört, és "csajos témák" jönnek... akkor a káromkodás nálunk már alap dolog. Mint a levegővétel! :D
Csak kár, hogy az nem "menny", hanem menj.
Egyébként le lehet szokni a káromkodásról. Akaraterő kérdése. Rászoktál, mert a környezetedben sokan használják, ez nyilvánvaló. Meg azért, mert magad is gyakoroltad. Ha akarod, leszokhatsz.
Persze, előfordulhat bizonyos esetekben, hogy sutba vágod az illemet, és valami szófordulatokban gazdag, magyar cifrakáromkodás kicsusszan a szádon. Például ha bevered a fejed vagy a lábad. Előfordul. Bárkivel, még öreganyámmal is. De ne az legyen az általános kötőszó és társalgási forma, hogy tele van tűzdelve a beszéded bmegekkel.
Elsőnek nem rossz, ha azokat a példákat gyakorlod, amiket itt írtak sokan. Vörösmarty idézetei nagyon jók például. De néha elég annyi is, hogy "Hogyaza".
Egyébként a káromkodás nem azonos a trágárkodással. A káromkodás az, amikor olyanokat mondasz, hogy "az istenit!" meg "jesszus!".
Ne keverjétek a káromkodást a trágár szavak használatával!
Előző válaszoló írta jól.
A káromkodás az, amikor Istent becsmérled, káromlod trágár szavakkal.
Egyébként nekem van egy kedvencem:
Az Isten basssszus hangon szólt a néphez!
És amikor ezt végigmondom, már más érzés fog el.
Érdekes, de nálam ez bevált.
Főleg, hogyha nem vagyok egyedül. Milyen szemekkel szoktak rám nézni, mikor elkezdtem. A végén meg azt mondták, nem vagyok normális.
Sajnos lételem számomra a káromkodás! :)
Hogy a rúgna meg a ló, hogy a rák egye ki a beledből a nyomelemeket (Irigy Hónajmirigyes beszólás), hogy az APEH levelezzen veled!
Fákjú, sit, fákoff! Ezek legalább nem magyarul vannak!
Többet nem merek leírni, mert erősen sértő lenne!
Hogy a vakvarju cimbalmozna a beleiddel a fa tetejen, ez egy kicsit durva:) de jo!
A kurta farku kismalac! Basszuskulcs!hogy szakadjal meg! Ordog vigye el! Van egy lovam.....(ha pl bevered a kezed) :)))))))
Igen, le lehet szokni a káromkodásról, meg rá is lehet szokni ha olyan társaságba kerülsz ahol rendszeresen káromkodnak és trágár szavakat használnak.
Minden tőled függ!
Mikor még hetedikes voltam bekerültem egy társaságban ahol állandóan hallgattam a trágárkodást, hogy végül tök normálissá vált és én is elkezdtem használni, otthon is. Anyám szépen elbeszélgetett velem :) hogy ez nem szép dolog egy lánytól, meg nem kéne így beszélni, stb.
Igaz sokáig nem használtam trágár szavakat, de nem azért sikerült leszoknom róluk hanem mert tudatosítottam hogy mit nem akarok tenni.
Tehát ha te is egyszerűen elhatározod magadban és odafigyelsz arra amit mondasz előbb-utóbb sikerülhet.
Persze még mostanság is kicsúszik a számon pl. ha beverem valamimet,stb. ( Húb@szki, b+, b@sszus, f€nébe...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!